A început cu o scrisoare de Vi Keeland, Penelope Ward – Editura Midnight Books – recenzie
A început cu o scrisoare
(Happily Letter After – 2020)
Vi Keeland, Penelope Ward
Editura Midnight Books
An apariție: 2023
Nr. pagini: 384
Traducător: Diana Ciornenschi
Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topul New York Times. Cu peste două milioane de exemplare vândute, titlurile sale sunt traduse în peste 20 de limbi.
Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani.
Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.
De aceeași autoare, au apărut la Editura Trei: Indecent, Șeful, Bilete înveninate, Ticălos la patru ace, Mister Moneybags (scrise împreună cu Penelope Ward) și Egomaniac, iar la Bookzone / Midnight Books Rivalii, Invitația, Acea scânteie, Prieteni cu beneficii, Cea mai frumoasă greșeală, Te rog, nu mă iubi, Băiatul din vecini, Interzis.
Penelope Ward este autoare de bestselleruri #1 din topul Wall Street Journal, precum și din topurile New York Times și USA Today. A crescut în Boston, alături de cei cinci frați mai mari și și-a petrecut primii ani ai carierei ca prezentatoare TV, înainte de a trece la o carieră mai favorabilă familiei. Penelope își petrece timpul liber citind cărți din genul new-adult, bând cafea și petrecând cu prietenii și familia în weekend. Ea este mama unei frumoase fete de 15 ani ce suferă de autism (inspirația pentru personajul Callie din Gemini) și a unui băiat de 13 ani, ambii fiind lumina vieții ei.
Cu mai mult de 1,5 milioane de exemplare vândute din cele peste 20 de romane scrise, a apărut în topul New York Times de douăzeci de ori. Cărțile sale au fost traduse în peste 12 limbi și se vând în librării din întreaga lume.
O poveste emoționantă despre o fetiță pe nume Birdie, care și-a pierdut mama la 6 ani și-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun, cu câteva dorințe, printre care și să-i aducă o prietenă specială tatălui ei. Scrisoarea ajunge în redacția revistei la care lucrează Sadie, o tânără care a rămas fără mamă la aceeași vârstă și care, empatizând cu fetița, începe să-i îndeplinească dorințele în mod anonim.
Un gest inofensiv, aparent, menit să-i readucă bucuria și speranța fetiței. Dar lucrurile iau o turnură diferită când, implicată peste măsură în povestea aceasta, Sadie o urmărește pe Birdie și o zărește alături de tatăl ei. Un tată singur și foarte chipeș, care îi face inima să se zbată frenetic și o provoacă să ia decizii nebunești.
Datorită legăturii inexplicabile pe care o crease cu Birdie, Sadie se trezește deodată la ușa casei lor, moment în care începe o întreagă aventură, plină de peripeții, de situații amuzante și neașteptate, care conduc în final la o idilă de dragoste profundă, ce-ți va încălzi inima.
”Întâmplări amuzante, răsturnări de situație neașteptate și o mare doză de dulcegării se combină într-o poveste de dragoste irezistibilă. Cu siguranță va atinge coarda sensibilă a cititorilor.” – Publishers Weekly
„Premisa din spatele poveștii este atât de inteligentă și ingenioasă; a fost o lectură foarte răcoritoare și diferită. Problemele pe care le abordează povestea au fost foarte bine detaliate și recunosc că am lăcrimat o dată sau de două ori în timp ce citeam.” – Jo
„A început cu o scrisoare este o lectură fabuloasă care m-a făcut să râd și să plâng în aceeași măsură. O poveste amuzantă, dulce, sexy și provocatoare. Sunt atât de bucuroasă că am luat această bijuterie și recomand tuturor să încerce acest duo fantastic! Vi Keeland și Penelope Ward sunt top în categoria cărților romantice.” – Lea
Vi Keeland și Penelope Ward își țes încă o dată magia, rezultatul fiind A început cu o scrisoare – o carte incredibil de dulce și de romantică, ce te face să crezi în puterea destinului și în miracole!
Sadie, o tânără în vârstă de 29 de ani, care lucrează la o revistă, este emoționată până la lacrimi atunci când citește scrisoarea către Moș Crăciun, sosită pe adresa redacției, a unei fetițe pe nume Birdie, care și-a pierdut mama la 6 ani, aceeași vârstă la care și Sadie a rămas fără mamă. În cuvinte simple dar înduioșătoare. Birdie îl ruga pe Moș Crăciun să-i îndeplinească mai multe dorințe, printre care și aceea de a-i aduce o prietenă specială tatălui ei.
Deși conștientă că își depășește limitele, Sadie, empatizând puternic cu fetița, începe să se amestece în viața acesteia, încercând să-i îndeplinească micile dorințe. Intenția era sinceră și lăudabilă, însă un întreg carusel de evenimente se pune în mișcare, iar Sadie se simte învăluită tot mai mult în propriile ei minciuni.
În plus, dincolo de afecțiunea puternică sufletească față de Birdie, Sadie începe să simtă admirație și o atracție irezistibilă față de Sebastian, tatăl acesteia, căruia vrea să-i alunge tristețea. Debutul fusese făcut însă cu stângul, iar prea multele neadevăruri riscau să-i explodeze în față, risipindu-i orice șansă în a continua să facă parte din viața lui Birdie și Sebastian.
Din fericire, Sebastian descoperă destul de repede că pretextul prin care Sadie a apărut la ușa lor era unul fals, astfel că cei doi au șansa de a-și dezvolta relația fără ca minciunile să mai stea în calea lor.
Cartea reușește să atingă mai multe teme sensibile – durere, tristețe, vinovăția supraviețuitorului, boală, infertilitate, responsabilitatea de a fi părinte unic, temerea de a iubi din nou.
Pe lângă cele trei personaje principale pe care le-am adorat, vreau să menționez și plusul de savoare pe care îl dă prezența câinelui Marmaduke, din rasa Marele Danez, care a avut un rol important în crearea și consolidarea legăturilor dintre ei.
Finalul este deosebit de romantic și emoționant, întorsăturile uluitoare de situație luându-mă complet prin surprindere. Câteodată, coincidențele se dovedesc a nu fi, de fapt, coincidențe…
O carte încântătoare, pe care o recomand cu mult drag tuturor iubitorilor de cărți romantice!
Fragment:
”Dragă Moşule,
Numele meu este Birdie Maxwell şi am zece ani şi jumătate.
Chiar dacă scriu această scrisoare, nu sunt sigură că mai cred în tine. Știu că pare stupid, din moment ce-ți scriu. Dar am motivele mele. M-ai dezamăgit. Asta dacă exişti. Poate că scrisoarea asta nici măcar nu va fi deschisă vreodată, pentru că nu exişti. Nu ştiu. În orice caz, în urmă cu patru ani, ți-am scris o scrisoare şi te-am rugat să o faci bine pe mama. Era bolnavă de cancer. Dar a murit pe 23 decembrie. Când am plâns şi am spus că nu exişti, tata mi-a zis că Moş Crăciun este doar pentru copii şi că nu poți cere lucruri pentru adulți. Prin urmare, anul următor, am cerut o bicicletă Schwinn albastră, cu un coş alb cu flori roz, cu un clopoțel care scotea un măcănit şi o plăcuță cu numele meu. Numele Birdie nu apare niciodată pe nimic. Nici pe magneți, nici pe cănile de cafea şi, cu siguranță, nu pe plăcuțele de înmatri-culare pentru biciclete. Dar mi-ai îndeplinit dorința. Bicicleta mea e grozavă, chiar dacă tata spune că degetele mele încep să atingă pământul atunci când merg pe ea.Apoi anul trecut am cerut un cățeluş. Îmi doream mult un Mare Danez pe nume Marmaduke, cu un ochi albastru şi unul căprui. Dar nu mi-ai adus niciun cățeluş. Tata a încercat să-mi spună că Moş Crăciun nu aduce cadouri vii. Nu ştia că Suzie Redmond, cea mai enervantă fată din clasa mea, a cerut un porcuşor de Guineea şi a primit unul de la aşa-zisul Moş Crăciun. În fine, aşa cum am spus, nu sunt sigură dacă exişti. Sau dacă vreuna dintre regulile pe care tata mi-a spus că trebuie să le urmeze Moş Crăciun sunt chiar adevărate. Dar m-am gândit că asta ar putea fi o modalitate bună de a-mi trimite lista pentru anul acesta. Ei bine, nu e chiar o listă, îmi doresc un singur lucru…
Dacă eşti cu adevărat Moş Crăciun, poți te rog să ne aduci tatei şi mie o prietenă specială? Cam ca o mamă, dar nu o mamă, pentru că am o singură mamă, iar ea s-a dus. Dar poate cineva care să-l facă pe tata să râdă mai mult. Și dacă ştie să facă şi împletituri, ar fi super. Tata nu se descurcă deloc, deloc la ele.
Mulțumesc!
Birdie Maxwell
P.S.: Știu că e vară. Dar m-am gândit că s-ar putea să dureze ceva ca să găseşti prietena specială potrivită.
P.P.S.: Dacă eşti adevărat, tatei i-ar trebui nişte şosete negre. Cele pe care le-a purtat azi aveau o gaură la degetul mare.
P.P.P.S.: Și dacă într-adevăr exişti, poți să-mi trimiți nişte măsline? Din acelea mari şi negre, care vin la cutie. Am rămas fără, iar tata mă lasă în sfârşit să folosesc deschizătorul de conserve. Îmi place să-mi pun câte una pe fiecare deget şi să le mănânc în fața televizorului.”
6 Comments
Daniela Balan
Foarte frumoasă, tentantă și emoționantă recenzia ! Mulțumesc pentru recomandare ❤️
Tyna
Mulțumesc! Cu mult drag!
Oli
Ce poveste dulce! Incantatoare recenzie si recomandare, multumesc, am pus-o pe lista de dorinte!
Tyna
Mulțumesc! Să o citești cu plăcere!
Mirela Barbălată
Ce frecomandare calda! Chiar pare o carte delicioasa pe care vreau sa o descopar .
Tyna
Mulțumesc! Sunt convinsă că o să îți placă!