Atlasul frumusetii. Femeile lumii in 500 de portrete de Mihaela Noroc, Editura HUMANITAS
Atlasul frumusetii. Femeile lumii in 500 de portrete
Mihaela Noroc
Editura HUMANITAS
Data aparitie: noiembrie 2017
Categoria: Arta Fotografica
Nr. pagini: 352
The Atlas of Beauty
Atlasul frumuseţii este o emoţionantă călătorie în imagini şi poveşti de viaţă din toate colţurile lumii şi a devenit de-a lungul celor patru ani un adevărat fenomen online.
Proiectul e urmărit de aproape un milion şi jumătate de oameni pe reţelele de socializare şi e prezent des în media internaţională.
Mihaela Noroc a călătorit în peste 50 de ţări, fotografiind femei din toate mediile sociale. Demersul tinerei românce a devenit faimos în întreagă lume şi s-a transformat într-o carte de succes publicată în mai multe limbi. Această colecţie impresionantă de portrete şi poveşti e o pledoarie pentru demnitate, diversitate, autenticitate şi mai ales pentru puterea de a accepta şi descoperi frumuseţea din noi.
Elle, RAI, SKY News sunt doar câteva dintre numele mari care au prezentat pe larg Atlasul frumuseţii, transformându-l în cel mai mediatizat proiect artistic creat de un român, în zilele noastre.
Va invităm să descoperiţi ediţia Humanitas a acestei surprinzătoare cărţi care va conţine imagini şi poveşti inedite:
„În carte sunt multe imagini şi poveşti care n-au apărut niciodată online. Sunt bucuroasă că ediţia românească publicată de Humanitas nu va fi o simplă traducere a celei din limba engleză. Am adăugat imagini noi, am creat o nouă copertă şi sper că albumul va avea la fel de mult succes acasă, pe cât a avut şi peste hotare.“ (Mihaela Noroc)
„Mai târziu, am făcut cursuri de artă fotografică, dar nu m-am bucurat de susținerea profesorilor. Erau anii erei digitale, când toată lumea cumpără aparate foto; eu mă considerăm un fotograf oarecare, alături de alte câteva milioane. M-am gândit că nimeni n-avea nevoie de încă un artist mediocru, așa că am renunțat la pasiunea mea. Am început să lucrez că să câștig bani mai mulți, ce-mi asigurau un viitor bine conturat, fără a dobândi însă împlinirea pe care mi-o doream.
Ani la rând am simțit că nu eram la locul potrivit, fără să am puterea de a găsi o soluție. În 2013 am făcut o excursie în Etiopia, care a schimbat totul.“ (Mihaela Noroc)
Fragmente din Atlasul frumuseții de Mihaela Noroc:
HAIFA, ISRAEL
Sahar s-a născut într-un sat de druzi din Israel. Druzii vorbesc arabă și de regulă trăiesc în comunități omogene, în cadrul cărora își practică propria religie – religia druză. Sahar a simțit dintotdeauna că nu aparține satului conservator în care a crescut. Din cauza firii ei rebele a fost exclusă din comunitate. Acum se bucură de viață în acest loc liberal, unde lucrează ca barmaniță, iar în timpul liber cântă și pictează.
AȘ SULAYMANIYAH, IRAK
Acum ceva timp, Nma s-a convertit la zoroastrism, una dintre cele mai vechi religii, bazată pe credință în învățăturile profetului iranian Zoroastru.
„Zoroastrismul este religia noastră străveche, iar pentru mine, ca membru al comunității kurde, înseamnă întoarcerea la origini.”