Being Creative. Fii inspirat. Descoperă-ți originalitatea de Michael Atavar, Editura DPH – recenzie
Being Creative. Fii inspirat. Descoperă-ți originalitatea
(Being Creative: Be Inspired. Unlock your originality: 20 thought- provoking lessons – 2018)
Autor: Michael Atavar
Editura: Didactica Publishing House
Traducerea: Irina Marina Borțoi
Număr de pagini: 162
Anul apariției: 2018
“CREATIVITATEA ÎNCEPE CU TINE.
Printr-o serie de 20 de exerciții practice și eficiente, bazate pe o abordare vizuală unică, Michael Atavar te provoacă să-ți deschizi mintea, să-ți schimbi viziunea și să-ți descoperi creativitatea. Indiferent de pasiunea, îndemânarea sau scopul tău, această carte te va ghida cu pricepere de la ideile promițătoare la etapele complicate ale dezvoltării lor, pentru a face din conceptele tale o realitate.
Adesea tratăm creativitatea ca și cum ar fi ceva separat de noi — când, de fapt, așa cum demonstrează și această carte, este incredibil de simplu: creativitatea nu este nimic altceva decât chiar propria ta esență.”
MICHAEL ATAVAR este artist și autor. A scris patru cărți despre creativitate — How to Be an Artist, 12 Rules of Creativity, Everyone Is Creative și How to Have Creative Ideas in 24 Steps — Better Magic.
De asemenea, a realizat (împreună cu Miles Hanson) un set de cărți de joc creative, 210 CARDS.
Lucrează unu la unu, ține ateliere și discursuri despre impactul creativității asupra persoanelor și organizațiilor.
www.creativepractice.com
O lectură interesantă! Despre cunoașterea propriei ființe, despre a scoate în evidență ceea ce te face unic în comparație cu ceilalți.
“Filozofia mea este că începutul e în fiecare zi; începutul este viața. Întotdeauna începem ceva. Așadar, îți poți integra în mod conștient o fărâmă de început în fiecare acțiune, în fiecare proiect.”
Autorul ne învață despre prioritizarea acțiunilor, despre pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Totul este să folosești un carnețel în care să treci ideile care-ți vin, chiar dacă nu știi ce să faci cu ele pe moment. Nu se știe clar la ce îți vor servi sau sub ce formă le vei utiliza.
“Toate proiectele încep prin încercarea de a-ți activa un gând sau o idee, făcându-le să capete formă și substanță. Partea dificilă, și anume să le transpui în realitate, face parte din proces.”
Această carte te ajută să te cunoști mai bine, să îți analizezi atât ideile conștiente cât și acțiunile inconștiente pentru a vedea ce anume este creativ în ele.
“Being Creative: Fii inspirat. Descoperă-ți originalitatea.” este o carte de dezvoltare personală care te ajută nu doar să te cunoști ci și să fii încântat de ceea ce descoperi în tine.
“Ce vezi.
Ce simți.
Ce auzi.”
Acestea sunt primele trei acțiuni pe care trebuie să le urmărești.
“Creativitatea nu este o forță independentă, separată de tine. Ea “este” cine ești și tu, cu toate provocările și greutățile pe care le prezintă creativitatea ta de zi cu zi.”
Pentru a ajunge să îți descoperi creativitatea trebuie să fii perseverent, să nu abandonezi. Zilnic trebuie să găsești ceva care să te inspire; explorarea propriei tale ființe, a sinelui; apoi să conștientizezi întregul proces prin care ai trecut și să observi schimbările.
“Visăm la vârfurile imperiale pe care ajung scriitorii, creativii, artiștii, dar practic aceștia lucrează zi de zi pentru a-și atinge obiective mici.”
Nu pot spune că nu este o carte folositoare, deoarece te ajută să fii obiectiv, să te concentrezi pe realizarea câte unui scop o dată; cum să lucreze mintea, corpul și sufletul în consens.
“Într-o epocă a imaterialului, când totul din jur este virtual, accesat prin suprafața inteligentă a ecranului dispozitivului mobil, este util să ne amintim de propriul nostru loc fizic în lumea substanței — ceea ce se află în jurul nostru.”
12 Comments
Mirela Barbălată
Chiar este o carte interesantă! Și utilă din câte deduc!
Mulțumesc, Geo pentru recomandare! M-ai făcut curioasă!
Geo
Cu multă plăcere. Da, este interesantă și folositoare.
familiasimionescuyahooro
Felicitari si multumesc pentru recomandarea deosebit de interesanta, Geo!❤
Geo
Mulțumesc! Cu multă plăcere, Carmen.
anasylvi
Da, din pacate educatia formala pe care o primim cel mai adesea inhiba creativitatea in loc sa o dezvolte. Acest tip de carti pot deveni utile, ca punct de plecare, pentru cei care inca mai au aceasta dorinta la maturitate. Multumesc pentru recomandare!
Geo
Cu placere! Are niște chestii interesante cartea. Ai dreptate, chiar poate fi de folos. Mulțumesc!
Oli
Foarte buna si interesanta recomandare, Geo, multumesc!
Geo
Mersi mult!
Daniela Balan
Mulțumesc pentru recomandare ❤️
Geo
Cu drag! ❤️
Tyna
Pare o carte foarte interesantă, din care fiecare poate învăța câte ceva. Mulțumesc pentru recomandare!
Geo
Să știi că da! Cu mare drag! ❤️