Delicatese Literare
Prezentari carti

Cele mai frumoase romane de dragoste II, Editura Litera

Colecția „Cele mai frumoase romane de dragoste” continuă!

Primele 8 romane din această colecție le puteți afla aici: Cele mai frumoase romane de dragoste I.
Din 19 iulie noi titluri vor fi disponibile la toate punctele de difuzare a presei, la prețul special de 14,99 lei.
colectia cele mai frumoase romane de dragoste
  • La răscruce de vânturi, Emily Bronte – 19.07.2016 – recenzia
LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI, singurul roman al lui Emily Brontë, descrie dragostea intensă și aproape demonică dintre Catherine Earnshaw și Heathcliff, un copil de țigan găsit și crescut de tatăl ei. După moartea domnului Earnshaw, Heathcliff este umilit de fratele lui Catherine, gelos pe afecțiunea pe care părintele său i-o purtase orfanului, în ciuda lipsei de educație și de maniere a acestuia.
Între timp, Catherine se simte atrasă de Edgar, fiul unui nobil vecin, care o impresionează prin blândețea și comportamentul său aristocratic.
Crezând că iubita lui nu-i împărtășește sentimentele, Heathcliff părăsește Wuthering Heights, reședința izolată a familiei, și revine câțiva ani mai târziu ca un om bogat și rafinat, nerăbdător să se răzbune pentru fostele sale suferințe.
Structura narativă complexă, emoțiile violente, descrierile evocatoare ale ținuturilor mlăștinoase singuratice și măreția poetică a viziunii autoarei fac din acest roman unic o capodoperă a literaturii engleze.
  • Orașul cu salcâmi * Accidentul, Mihail Sebastian – 26.07.2016 – prezentare carte
Adriana Dunea, eroina ORAȘULUI CU SALCÂMI, fiica unor burghezi de provincie și adolescentă candidă și cultivată, pleacă la București, lăsând în urmă viața plictisitoare a orășelului și prima iubire pentru Gelu, care continuă să o iubească statornic.
În capitală, fata trece granița maturității fizice și comportamentale și descoperă mirajul senzualității, regăsindu-și în cele din urmă fostul iubit ca pe un amant pasional, dar alegând să-l părăsească pentru a se consacra, capricios, unei căsnicii burgheze convenționale.
În ACCIDENTUL, Nora sare stângaci din tramvai și este ajutată să se ridice de Paul, avocat de succes, însă nefericit sentimental, care o conduce până acasă. Tânăra profesoară i se dăruiește spontan, deși devotamentul și răbdarea ei îl lasă multă vreme indiferent pe mizantropul Paul. În cele din urmă, Nora îi propune o excursie la schi, în mijlocul naturii somptuoase de pe Valea Prahovei.
Două romane de dragoste care înfăţişează iubirea cu toate meandrele ei sufletești în momente diferite ale vieţii și alegerile hotărâtoare pe care ea le insuflă personajelor feminine.
Acțiunea romanului FLOAREA ÎNTUNECATĂ de John Galsworthy, autor al ciclului Forsyte Saga și laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, se întinde pe o perioadă de aproape treizeci de ani din viața lui Mark Lennan, un sculptor dintr-o familie engleză înstărită. Alcătuit din trei părți, „Primăvara”, „Vara” și „Toamna”, care corespund tot atâtor epoci din existența personajului principal, volumul surprinde trei mari pasiuni din viața lui Mark, primele două din vremea tinereții și a maturității, pentru două femei mature, iar a treia din vremea vârstei mijlocii, pentru o fată aflată abia la anii adolescenței.
Liric și amuzant pe alocuri, prin stângăcia personajelor care nu reușesc uneori să-și exprime sentimentele, romanul lui Galsworthy conține pasaje descriptive remarcabile și impresionează prin structura simetrică a narațiunii, marcă a scriiturii unui mare autor.
  • Iluzii pierdute, Honore de Balzac – vol. 1 – 09.08.2016 – prezentare carte
Lucien Chardon, tânăr chipeș, talentat și cultivat din Angoulême, își caută fericirea și progresul pe scara socială în brațele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă ca el, iubitoare de arte și dezgustată de viața grosolană a provinciei. Cei doi îndrăgostiți fug la Paris, unde Lucien, animat de ambiții literare, își dorește cu tot dinadinsul săpătrundă în lumea jurnaliștilor și a scriitorilor și să se afirme. Va reuși el oare să-și salveze idealurile nobile și iubirea în păienjenișul de intrigi și de pretenții ale sofisticatei protipendade pariziene? Considerat adesea cel mai bun roman al lui Balzac, Iluzii pierdute pictează un tablou impresionant al moravurilor Franței din prima jumătate a secolului al XIX-lea urmărind destinele a doi prieteni, poetul Lucien Chardon și tipograful David Séchard, ale căror drumuri, pornind aidoma sub semnul iubirii și al speranțelor idealiste, ajung să se despartă și să se întretaie de mai multe ori de-a lungul timpului.
  • Iluzii pierdute, Honore de Balzac – vol. 2 – 16.08.2016 – prezentare carte
Nerăbdător să se afirme, dar sărac și necunoscător al moravurilor aristocrației literare pariziene, ambițiosul Lucien Chardon se face de râs și pierde dragostea admirativă a doamnei de Bargeton, cu care fugise din Angoulême. Incapabil să publice, dar și să se sacrifice în numele artei autentice, ajunge să ducă o viață luxoasă printre jurnaliștii și actrițele de moravuri ușoare din capitală, împrumutându-se repetat de la vechiul său prieten, David Séchard, căsătorit cu Ève, sora lui Lucien. Nici măcar iubirea pasionată și încrederea actriței Coralie nu-l pot salva. În timp ce cameleonicul tânăr decade tot mai mult, David, rămas la Angoulême, ajunge în închisoare prin mașinațiunile unor concurenți, care îi falsifică semnătura pe un document de credit acordat lui Lucien. Întors acasă, disprețuit, falit și devastat după moartea lui Coralie, Lucien este cuprins de remușcări pentru soarta prietenului său și reușește să obțină suma necesară eliberării lui încheind un pact cu un misterios abate spaniol. David își găsește liniștea în iubirea soției sale și într-o viață cinstită la țară, în timp ce Lucien, damnat, se întoarce la Paris.
Nefericită în căsnicie, Lady Constantine încalcă toate regulile bunei-cuviințe îndrăgostindu-se de tânărul și frumosul om de știință Swithin St. Cleeve, care-i este inferior din punct de vedere social și cu zece ani mai tânăr.
Moartea soțului ei le lasă în cele din urmă cale liberă, și, într-un vechi turn transformat în observator astronomic, cei doi îndrăgostiți își creează, ocrotiți de stele, propriul univers – până când presiunile lumii exterioare, dar și conflictul dintre munca științifică și iubire amenință să-l distrugă.
În IDILĂ PE UN TURN, Thomas Hardy face o analiză complexă a temei iubirii care desfide granițele de vârstă și rang social, abordând totodată cu pătrunderea caracteristică principalele obsesii sociale și culturale ale secolului al XIX-lea: sexualitatea, împărțirea în clase a societății, istoria, știința și religia.

  • Într-un cămin de domnișoare * Călător din noaptea de Ajun – Anișoara Odeanu – 30.08.2016
  • Trandafiri, Leila Meacham – 06.09.2016
Sursa: Editura Litera

 

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *