Delicatese Literare
Prezentari carti

Colectia Cele mai frumoase romane de dragoste (Editura Litera) continua!

Colecția Cele mai frumoase romane de dragoste (Editura Litera) continuă!

În fiecare luni, începând cu 04.09.2017 puteți achiziționa de la chioșcurile de ziare noile romane din colecția Cele mai frumoase romane de dragoste la prețul de 14.99 lei.
  • Secretul orhideei de Lucinda Riley – 4 septembrie 2017

Face parte din seria romanelor de ficțiune scrise de celebra scriitoare britanică. 
Este o carte sfâșietoare, care te duce înapoi, în timp, într-o Europă devastată de război, pe urmele unei povești de iubire de mult apuse.
Personajul principal, Julia Forrester descoperă un jurnal vechi și pleacă în căutarea bunicii ei, pentru a afla adevărul despre o iubire care aproape că a distrus Wharton Park, domeniul familiei unde bunicul ei cultiva plante exotice.
Astfel, Julia este purtată înapoi în timp, în lumea Oliviei și a lui Harry Crawford, un tânăr cuplu, al cărui destin se va răsfrânge în chip tragic asupra generațiilor viitoare.

 

  • Bel-Ami de Guy de Maupassant – 11 septembrie 2017

Cel de-al doilea roman al lui Guy de Maupassant spune povestea lui Georges Duroy de Cantel, poreclit „Bel-Ami” de către admiratoarele sale, un tânăr ambițios și fără scrupule, și a ascensiunii sale sociale în Parisul de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Departe însă de a fi un simplu roman de dragoste, Bel-Ami este un roman de moravuri, o carte despre bani, sex și putere, o satiră a lumii finanțelor, afectată de scandalurile provocate de ciocnirea dintre afaceri și politică, dar și a lumii jurnalismului. Bel-Ami este cel mai bun roman al lui Maupassant și unul dintre cele mai citite romane franceze din toate timpurile.

 

 

  • Idila capitanului Corelli de Louis de Bernieres – 18 septembrie 2017

Insula Cefalonia este un colț de lume idilic, populat cu oameni care trăiesc după obiceiuri străvechi, într-o pace și armonie ce par de neclintit. Peste ea se abate însă războiul și, în 1941, debarcă aici trupele italiene. Astfel, mai multe personaje sunt prinse în vârtejul amețitor al istoriei. Printre ele, Pelagia, o tânără frumoasă și încăpățânată, și cei doi bărbați care doresc să o cucerească: Mandras, un pescar blând devenit partizan, și căpitanul Corelli, un fermecător ofițer italian, îndrăgostit iremediabil de Pelagia.
Beneficiind de o ecranizare celebră, cu Nicolas Cage și Penelope Cruz în rolurile principale, Idila căpitanului Corelli este „un roman emoţionant, plin de umor, ce pendulează cu fineţe între bucurie şi tristeţe, vieţi personale şi istorie…” (The Observer)

 

  • Cartea nuntii de G. Calinescu – 25 septembrie 2017 

Un roman „al educației sentimentale”, având ca temă centrală iubirea dintre proaspătul doctor în litere Jim Marinescu și tânăra absolventă de liceu Vera Policrat, iubire care se împlinește prin căsătorie.
Însă CARTEA NUNȚII nu e doar un roman de dragoste, ci și o radiografie a școlii românești în perioada interbelică, în care accentul cade pe relația profesor–elev. 
Cartea reliefează societatea modernă, în plin proces de civilizare și de înnoire în plan social, economic și tehnologic, care învinge definitiv familia ciudată, tributară unor dogme nefericite.

 

  • Poveste de iubire. Povestea lui Oliver de Erich Segal – 2 octombrie 2017

Seria Love Story 
1. Poveste de iubire –  Love Story – 1970
2. Povestea lui Oliver – Oliver’s Story – 1977
Oliver Barrett IV, un tânăr provenind dintr-o familie aristocratică, student la Harvard și vizând o carieră în domeniul dreptului… Jenny Cavilleri, o frumusețe sarcastică, aparținând clasei muncitoare, care studiază muzica la Radcliffe… 
Fără nimic în comun în aparență, Oliver și Jenny sunt spirite înrudite din lumi complet diferite. Iar iubirea lor sfidează orice obstacole, dar e sortită să se sfârșească prea curând…
Au trecut doi ani de când a pierdut-o pe Jenny, iar Oliver crede că nu va mai iubi niciodată. Apoi, într-o zi, Marcie, frumoasă și misterioasă, intră în lumea lui… și deodată viitorul dezvăluie promisiunea unei noi iubiri…
Două romane emoționante, două ecranizări de excepție: LOVE STORY, cu Ali MacGraw și Ryan O`Neal, și OLIVER`S STORY, cu Ryan O`Neal și Candice Bergen, și o replică ce rămâne în mintea și inima cititorilor: „Iubirea înseamnă să nu fii nevoit vreodată să spui că îți pare rău”.

 

  • Varsta ingrata de Henry James – 9 octombrie 2017 

Căsătoria posibilă a Nandei Brookenham creează agitație în cercul său de cunoștințe, dând naștere la pronosticuri și la manevre tactice subtile.
Alesul va fi oare domnul Vanderbank, un tânăr economist și înalt funcționar guvernamental, de care e interesată sentimental inclusiv mama ei, sau domnul Mitchett, un în­treprinzător inteligent, extrem de bine situat material și aparent fără complexe?
Și care este rolul bătrânului domn Longdon, cel care pare să nutrească încă o pasiune pentru defuncta Lady Julia, bunica Nandei pe linie maternă, și care o ia pe Nanda sub aripa sa protectoare?

 

  • Podurile din Madison County. Intoarcerea in Madison County de Robert James Waller – 16 octombrie 2017 

PODURILE DIN MADISON COUNTY ni-i prezintă pe fotograful Robert Kincaid, un spirit liber pornit în căutarea podurilor acoperite din ținutul Madison, și pe Francesca Johnson, soție de fermier, care așteaptă împlinirea unui vis adolescentin.
Două destine pecetluite de o iubire atât de intensă, încât schimbă definitiv viața personajelor.
Legendara lor poveste de dragoste a devenit o ecranizare de excepție, cu Clint Eastwood și Meryl Streep în rolurile principale.
Firul epic continuă în romanul ÎNTOARCEREA ÎN MADISON COUNTY. Sub impulsul amintirilor, singurele ce-i alină viața de călător solitar, Robert pornește la drum căutând ceva care să dea sens existenței sale…
Ducând ea însăși un trai singuratic, Francesca se hrănește cu amintirea străinului rătăcitor și-și jură să-l găsească…
Două romane tulburătoare, care sondează profunzimile iubirii, ale firii omenești, ale existenței înseși.

 

Marianne Dashwood nu face un secret din sentimentele ei, iar atunci când se îndră­gostește de John Willoughby, un tânăr galant, dar nepotrivit pentru ea, ignoră avertismentul surorii sale, Elinor, care îi atrage atenția că purtarea ei impulsivă o face vulnerabilă la bârfe și calomnii.
Între timp, Elinor, întotdeauna sensibilă la convențiile sociale, se străduiește să-­și ascundă propria dezamăgire în dragoste, chiar și de cei apropiați.
Trăindu­-și fie­care experiența de iubire – și riscul de a o pierde –, cele două surori învață că trebuie să combine rațiunea cu sensibilitatea dacă vor să găsească fericirea personală într­-o lume în care statutul social și banii guver­nează regulile iubirii.

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *