Delicatese Literare
DIVERSE

Cutiuța cu surprize – 5 Decembrie

Cutiuța cu surprize – 5 decembrie

Decembrie, ultima lună din an și nu numai… Este luna în care ar trebui să fim mai buni, mai calzi și mai înțelegători!
Pentru mine, decembrie este iarna, este zăpadă în troiene, veselie și bucurie, este puritate! Iarna fiind unul dintre anotimpurile mele preferate… Această lună înseamnă febra cumpărăturilor, a cadourilor, a darurilor venite din suflet, a brazilor încărcați de zăpadă și a celor împodobiți în așteptarea Moșului!
Iarna ca-n povești, cu troiene de zăpadă și ninsori ca pe vremuri, cu nămeți de zăpadă și copii ieșiți la săniuș, cu schiuri și patine, bătăi cu bulgări. Paradisul copiilor!
Decembrie este luna magiei, a sărbătorilor de iarnă și a bucuriei care ne umple sufletele!
Ador iarna! Cu frig și ninsoare, cu zăpadă pufoasă; nu iarna cu ploi și noroi… de care am tot avut parte în ultimii ani.
Îmi aduc cu plăcere aminte de iernile copilăriei mele, când mergeam la munte la bunica, când de dimineață și până seara ieșeam la joacă la zăpadă, eram fericiți și chiotele de bucurie răsunau cât era de lungă vacanța!
Decembrie înseamnă frig afară și căldură-n suflet! Dacă mai răsună și colindele în timp ce împodobim bradul și focul trosnește în vatră, nu mai lipsește decât vinul fiert și aroma de scorțișoară pentru ca totul să fie perfect! 

Odată cu intrarea în luna Decembrie, sufletul meu cântă, trepiedează de emoție! Efectiv am un zâmbet pe chip! Și ce este mai frumos decât să simți magia sărbătorilor, magia iernii chiar, pentru o perioadă de timp simt că totul este de poveste!

Vă recomand cu drag o carte numai bună pentru a fi citită în acaestă perioadă:
Crăciunul la Carnton de Tamera Alexander
Noiembrie 1863, Franklin, Tennessee… 
Acțiunea cărții de față începe în perioada Războiului Civil din America. O perioadă în care Nordul și Sudul au fost inamici. Când s-au războit frați între ei. Un război în care au fost pierdute mult prea multe vieți omenești. 
O cunoaștem pe Aletta, rămasă văduvă de război, mama unui băiețel absolut adorabil — Andrew— de doar șase ani și însărcinată cu al doilea copil. Este concediată, amenințată de bancă că va fi evacuată dacă nu reușește să își plătească împrumutul la casă…. O situație mai mult decât disperată.
Și totuși, nu își pierde credința în Dumnezeu. 
Astfel apar în viața ei conacul Carnton și Societatea Femeilor pentru Ajutorarea Soldaților. Un eveniment la care este angajată ca bucătar- patiser. Aici reușește să își facă mulți prieteni și îl cunoaște pe căpitanul Jake Winston. 
Un țintaș care în urma unei răni și-a pierdut acuratețea vederii la distanță… Ce poate face un țintaș care nu vede bine?! Jake este un bărbat care-și iubește țara și crede în idealurile pentru care luptă. Un om cu suflet bun, cald, care descoperă în Aletta un suflet pereche. 
Fiecare dintre ei luptă cu propriile sentimente, mai cu seamă Aletta. 
Autoarea Tamera Alexander reușește să impresioneze prin emoțiile pe care le transmite cititorului și prin mesajul cărții: miracolele de Crăciun se întâmplă! Atunci când crezi că o rezolvare este imposibilă, când te crezi doborât la pământ fără a vedea vreo soluție, Dumnezeu găsește întotdeauna o rezolvare. 
O carte care ne arată care este sursa puterii unei mame, curajul de a înfrunta viața și greutățile ei, dar și fericirea pe care o găsește la final. 

Una dintre atracțiile Crăciunului este gătitul. Iar dacă vine vorba de mâncare, atracția o constituie dulciurile.
Chec cu dovleac
3 căni zahăr, 1 cană apă, 1 cană ulei vegetal, 4 ouă mari, 1 conservă piure de dovleac (450 ml), 3 căni făină, 2 lingurițe bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță praf de copt, 1linguriță și 1/2 sare, 1 linguriță scorțișoară, 1 linguriță cuișoare, 1 linguriță nucșoară, 1 cană nuci pecan mărunțite
Se amestecă toate ingredientele într-un bol mai mare. Se toarnă în 3 tăvi de chec de mărime obișnuită, unse în prealabil, și se coace la 180 grade Celsius timp de o oră. Această rețetă este ideală pentru ceva bun de savurat într-o seară geroasă de iarnă. 

Crăciunul înseamnă timp petrecut în familie, bucurie și râsete.
Ce poate fi mai frumos decât să vizionați împreună un film?!
Recomand Cutting Edge, un film apărut în 1992, perfect pentru o seară în familie.

Patinajul artistic este un sport de iarnă, elegant, care atrage. 
Cu două personaje mândre și orgolioase, filmul stârnește hohote de râs pe alocuri, ne vorbește despre accidentele în sport și despre dragostea care bate la ușă. Romantic, de familie, plin de pozitivitate! 

Vă invităm să descoperiți și celelalte cutiuțe cu surprize

Articole-surpriză de Sărbători

 

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *