Delicatese Literare
Recenzii

Destine împletite de Corina Cîndea, Editura Hathor – recenzie

Destine împletite

Corina Cîndea

Editura Hathor

An apariție: 2018

Nr. pagini: 422

De o frumusețe uluitoare și cu o inteligență ieșită din comun, Chelsea Reed este concentrată doar pe facultatea proaspăt începută și pe afacerea pe care o are, nefiind pregătită pentru întâlnirea cu Jack Stone, unul dintre cei mai râvniți burlaci din Houston și un afemeiat cunoscut. Iar acesta este doar începutul unor schimbări majore în viața ei.

Obișnuit cu libertatea și un trai fără obligații, Jack nu este pregătit pentru efectul pe care îl au asupra lui doi ochi superbi și nici pentru ceea ce stârnește în el minunata lor posesoare.

Însă DESTINUL nu ține cont de ceea ce dorește fiecare dintre ei...

O încântătoare poveste de iubire, în stilul antrenant și dulce al Corinei Cîndea, stropită cu un umor fin, o carte ușor de citit, în ciuda numărului mare de pagini. Nici nu realizezi când ai ajuns la final. Unde avem parte de mult-așteptatul happy-end, ca în orice carte romantică ce se respectă! 😉
Glumesc, desigur, dar nu prea mult, căci eu ador finalurile fericite!

Începutul cărții e lin și confortabil: două prietene, Chelsea și Ginna, o petrecere studențească, tineri puși pe cuceriri, milionarul șarmant ceva mai matur prezent la petrecere, și o atracție instantanee între acesta și Chelsea. Și nu doar atracție, ci a fost dragoste la prima vedere, de ambele părți!
Să cunoaștem așadar protagoniștii poveștii!
Acțiunea se petrece la Houston, iar personajele naratoare sunt, alternativ, Chelsea și Jack.
Chelsea e o tânără studentă, o frumusețe cu ochi verzi, care, spre deosebire de colegii ei, era deja realizată material și profesional: era un mic geniu, care de ani de zile făcea programe pe calculator pe care le vindea unor firme în plină ascensiune. Împreună cu prietena ei, Ginna, închiriase o locuință în apropiere de campus, iar prezența ei la petrecere în loc să stea acasă, în fața laptopului, lucrând la vreun program, se datora petrecăreței Ginna. Cele două nu se asemănau ca fel de a fi, dar se iubeau ca două surori.
Jack Stone e un om de afaceri de succes, având o firmă de arhitectură. Era în același timp un cuceritor, apărând frecvent în tabloide cu femei superbe la braț, drept accesoriu. Aventurile lui erau intens mediatizate, mai ales că oferea destul material în acest sens: nu avea nici o relație de durată.
Însă Chelsea habar nu avea despre „palmaresul” lui așa că, atunci când a condus-o acasă de la petrecere, a acceptat invitația lui la cina pentru a doua seară, la ora șapte.

A doua zi a mers normal la cursuri, unde a cunoscut doi tineri foarte simpatici, colegi cu ea, gemeni. A acceptat să meargă la masă în pauză cu ei, dar întâmplarea a făcut că s-a întâlnit cu Jack, și a avut parte de o scenă de posesivitate masculină de toată frumusețea. Iritată, nu a stat pe gânduri și a contramandat pe loc întâlnirea din acea seară.
După cursuri, a avut întâlnire cu un client căruia i-a vândut un program. Astfel l-a cunoscut pe James Black, un alt tânăr om de afaceri de succes, de care vom mai auzi în carte.
La ora stabilită, Jack vine să o ia la cină, neținând cont că ea contramandase întâlnirea. Dar… stupoare! Chelsea nu îl aștepta, ba mai mult, nici nu era acasă, iar Ginna îi spune că e la întâlnire cu un client și că probabil s-a „întins” mai mult. Și îl întreabă: el cine e, tipul de la ora șapte? Ei, puneți și voi cap la coadă toate informațiile astea și veți vedea ce concluzie a tras Jack! 😀

Noroc că și-a dat seama destul de repede de felul greșit în care o etichetase. Însă faza a fost foarte amuzantă!

Relația celor doi nu a început sub cele mai bune auspicii și, de multe ori, a semănat cu un joc de-a șoarecele și pisica, deși amândoi erau conștienți de atracția dintre ei, ca și de propriile sentimente. Nu a ajutat nici faptul că Chelsea a acceptat să îl însoțească pe James la o recepție, în calitate de prietenă – deși sentimentele acestuia ar fi depășit granița prieteniei dacă Chelsea i-ar fi dat vreun semn în acest sens – recepție unde a venit și Jack… neînsoțit, deoarece ea îl refuzase și îi spusese ca are un alt angajament pentru acea seară. Dar nu acesta a fost motivul pentru prima furtună din relația lor pe cale să se formeze, ci faptul că Chelsea a realizat, în sfârșit, faptul că el era un cunoscut play boy! Iar pozele din revistele pe care ea abia acum le vedea, stăteau drept mărturie!

Fac o paranteză pentru a vă spune că personajul meu preferat este Jack, mi s-a părut mai constant, mai hotărât și mai sigur de iubirea lui, pe când Chelsea mi s-a părut prea încăpățânata și suspicioasă. Ar fi putut fi evitată multă suferinţă dacă Chelsea ar fi stat ceva mai bine la capitolul încredere. E adevărat că trecutul lui o îndreptăţea să fie neîncrezătoare, dar ea nici măcar nu voia să-i dea șansa să se explice. El, în schimb, a crezut-o de fiecare dată necondiționat, căci și ea i-a pus încrederea la încercare de câteva ori, chiar dacă fără voia ei. Veţi vedea la ce mă refer… 

În scurt timp însă, o tragedie petrecută în familia lui Chelsea a fost cea care i-a zdruncinat lumea din temelii: părinții ei, de care era foarte apropiată, au murit într-un accident, iar cumplita veste a dărâmat-o! A mai avut putere doar să-i dea un telefon lui Jack, apoi a clacat!

Spuneam la început că povestea începe lin și confortabil. Ei bine, din acest moment cartea capătă alt ritm și totul devine intens și dramatic.

Jack se ocupă de înmormântare și îi e alături clipă de clipă, prietena ei Ginna la fel, ca și mătușa și unchiul său veniți din Franța, dar durerea lui Chelsea nu are limite și se refugiază din fața realității într-o lume a ei. Era tăcută și apatică și nu mai interacționa cu nimeni. La sfatul medicului psihiatru, mătușa ei a luat-o cu ei în Franța, la Paris, pentru a schimba complet mediul înconjurător, în speranța că astfel va ieși din starea de șoc prelungit. Jack e disperat din cauza despărțirii forțate, dar pentru binele ei, acceptă. Suna însă zilnic să afle vești despre starea ei.
A trecut astfel o lună de zile, și nimic nu se schimba. Ideea salvatoare a venit tot de la Jack: să îi pună la îndemână un laptop deschis! Iar marea ei pasiune a învins, a fost declicul care a scos-o din starea letargica în care căzuse.

Se întoarce la Houston, spre marea bucurie a lui Jack, iar iubirea lor înflorește exploziv! Avem parte de romantism, dar și erotism. Și de multă iubire. Chelsea, complet lipsită de experiență în privința relațiilor intime, e copleșită de masculinitatea lui Jack, pe care îl numește chiar la un moment dat „mașină de făcut sex”. Dar nu se plânge, din contră! Făceau sex protejat, bineînțeles… cu excepția primei dăți! Care nu a rămas fără urmări.

”- Căsătorește-te cu mine!

Întreg corpul i-a încremenit. Era atât de încordată încât semăna cu o statuie.

– Poftim?

– Indiferent de rezultatul testului, căsătorește-te cu mine! am repetat. (…) Spune da, Chelsea!

– Da, a șoptit timidă și îmbujorată în obraji, iar eu i-am sorbit cuvântul de pe buze.”

Mai îndrăgostiți ca niciodată, se duc la ferma părinților lui Jack, de Ziua Recunoștinței. Acesta era nerăbdător să-și prezinte logodnica părinților lui. Urmează impresii favorabile, de ambele părți.

Era invitată de asemenea familia lui Taylor, prietenul din copilărie și asociatul lui Jack. Iar sora lui, Jessica, nu a avut ochi decât pentru Jack.

Însă a doua zi dimineața, când coboară la micul dejun, scena pe care o surprinde Chelsea o face să ia foc!

”Șocată de-a dreptul, nu-mi puteam lua ochii de pe perechea pe care o zăream pe ușa întredeschisă. (…)

– Faptul că te-ai logodit sau că o să te însori nu schimbă nimic, spunea ea.

Avea mâinile în jurul gâtului lui Jack și, din locul în care mă aflam, arăta ca și cum nu mai era nici un centimetru între corpurile lor.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi și nu îndrăzneam nici să respir în așteptarea răspunsului lui.

– Eu cred că schimbă totul, Jess, i-am auzit vocea joasă, iar palmele lui i-au cuprins încheieturile. Sau nimic. Orice s-ar întâmpla, sentimentele mele față de tine nu se vor schimba niciodată.”

Într-adevăr, incriminatoare cuvinte, însă erau rupte din context, întrucât ea nu auzise prima parte a discuției…
Fuge, nervoasă, fără să vrea să audă explicațiile lui Jack, și, ajungând în zona grajdurilor, o sperie un cal lăsat dezlegat, cade pe spate și, din păcate, deși e dusa imediat la spital, pierde sarcina.

Din acest moment, pare că nu mai există înțelegere și nici cale de întoarcere din drumul spre despărțire din partea ei. Rănită, dezamăgită și furioasă pe de o parte, apăsată de vină pe de altă parte, fuge din spital fără să spună nimănui unde se duce. Îi trimite un mesaj Ginei să nu-și facă griji, dar atât. Se refugiază din nou la Paris, dar de data aceasta nu la mătușa ei, Lydia, ci își închiriază un apartament. După un timp în care suferă cumplit, începe, cu ajutorul unor prieteni noi, să-și revină încet-încet.

Jack, la rândul lui, e distrus și o înnebunește pe Ginna cu întrebările lui. Dar nici Ginna nu putea să-i spună mare lucru, căci Chelsea rupsese legătura și cu ea. 

„- Jack! A spus că vrea să fie lăsată în pace. Nu o să fie la Lydia, dacă la asta te gândești.

Am privit+o cu ochi la fel de goi cum mă simţeam pe dinăuntru. Când am pus următoarea întrebare, am strâns în mână clanţa uşii atât de tare, încât mi-au pârâit oasele degetelor.

– De ce? 

– Pentru că nu vrea să o găseşti.

Deşi mă aşteptam la el, răspunsul… m-a rupt în două. M-a sfâşiat.”

Mă opresc aici cu detaliile, iar ce se întâmplă în continuare vă invit să descoperiți în carte. Mai este oare cale de întoarcere din acest punct?

Destinul are încă multe surprize de oferit celor doi, apar personaje noi care tensionează situația dintre ei, având legătură cu perioada petrecută de ea la Paris, iar spre finalul cărții acţiunea e încărcată de suspans și dramatism. Avem parte chiar de o… răpire! Curioşi?

Cartea pune accentul pe personaje, pe dialogurile, interacțiunea și trăirile acestora.

O poveste frumoasă şi sinuoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri între două personaje pătimașe, impulsive, posesive, și foarte îndrăgostite. În relația lor singura constantă e iubirea, dar neîncrederea ei constantă, ca și felul lui prea autoritar de a fi, îi despart de câteva ori. Staţi fără emoţii, destinul îi va aduce de fiecare dată împreună.

„M-am pierdut în albastrul întunecat al ochilor lui câteva secunde, dar m-am regăsit tot în ei, în căldura cu care mă privea. Jack însemna pentru mine mai mult decât oricine altcineva. Îmi fusese alături în cele mai grele momente ale vieţii, indiferent cât de imatur mă purtasem. Mă aşteptase, deşi durase luni de zile ca să realizez că locul meu era lângă el. Îmi era prieten şi iubit în acelaşi timp şi eram a naibii de norocoasă că exista în viaţa mea.”

Am citit cartea cu multă plăcere, a fost o lectură relaxantă, amuzantă pe alocuri, emoţionantă de multe ori, care m-a lăsat cu o stare de bine la final. O recomand cu drag!

Cartea Destine împletite de Corina Cîndea poate fi comandată de pe editurahathor.com

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

27 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *