Delicatese Literare
Recenzii

Dicționarul plantelor de leac – Editura Călin

Dicționarul plantelor de leac

Editura Călin

Categoria: Terapii Alternative

Nr. de pagini: 180

An apariție: 2008

Dicționarul plantelor de leac, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, este o carte deosebit de utilă, care ar trebui să fie prezentă în biblioteca oricui.

Având regim de dicționar, această carte sintetizează cele mai importante date privind plantele medicinale și terapiile cu aceste plante. Este vorba despre 207 articole despre tot atâtea plante. Fiecare articol cuprinde denumirea științifică a plantei, denumirea sau denumirile populare, prezentarea plantei, indicații privind părțile cu valoare medicinală din fiecare plantă, preparatele care se obțîn, intrebuintarile plantei și a preparatelor obținute, boli sau afecțiuni în care se pot utiliza, recomandări.

Dicționarul dă o foarte utilă imagine de ansamblu asupra posibilităților și variantelor de tratament alternativ, cunoscut fiind faptul că tratamentele pe baze naturiste nu au efecte secundare, sunt mult mai accesibile și, evident, mai ieftine. Prin urmare, reîntoarcerea la cele naturale nu este doar o modă, ci o regăsire a vieții adevărate, într-un proces asumat și de lungă durata, benefic fiecărui om.

Cartea aceasta este, de fapt, o prezentare succintă a celor mai importante și mai la îndemână plante medicinale, cu accent pe compoziția chimică a acestora și mai ales pe efectele pe care le pot avea preparatele din aceste plante în demersurile de păstrare și restaurare a sănătății.

Scrisă într-un limbaj accesibil, dar cu un solid temei științific, lucrarea Dicționarul plantelor de leac este un foarte bun îndrumar pentru orice familie, în viața ei de zi cu zi și, totodată, o pledoarie pentru tămăduirea pe cale naturală, un îndemn pentru apropierea de natură și de binefacerile ei. 

Dicționarul plantelor de leac vă oferă posibilitatea să alegeți, din spectaculoasă bogăție a naturii, tot ce e mai bun pentru dvs.

Plantele medicinale au secrete și compuși pe care, poate, noi, oamenii, nu le vom dezvălui niciodată în toată complexitatea lor. Medicamentele sunt făcute de mâna omului, în timp ce plantele au harul divin. O diferență care spune totul și încă ceva în plus că nu existăm și că nu vom exista decât prin natură.

În Cuvântul înainte al cărții se subliniază faptul că reîntoarcerea oamenilor spre terapiile naturiste nu este, nicidecum, răsfăț, modă sau moft, ci o necesitate și un temei, care nu este altceva decât sănătatea.

Prezentul dicționar încearcă să ne ajute în acest demers, deschizându-ne o ușă spre miracolele de lângă noi.

Plantele sunt prezentate în ordine alfabetică, indicându-se la fiecare atât denumirea științifică, cât și cele populare, făcându-se la fiecare o scurtă prezentare, precizându-se ce substanțe active importante se găsesc în respectiva plantă, precum și întrebuințările acesteia.

La sfârșitul cărții avem o listă cu termenii mai puțin cunoscuți, dându-se o explicație succintă la fiecare.

Vă invit să descoperiți singuri în carte beneficiile plantelor de leac, cu siguranță veți afla de multe întrebuințări despre care nu știați ale unor plante aflate la îndemâna noastră.

Cartea Dicționarul plantelor de leac poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

 

 

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *