Ducesa rebelă de Sara M. Pachia, Editura Stylished – recenzie
Ducesa rebelă
Sara M. Pachia
Editura Stylished
Anul apariției: 2019
Număr pagini: 253
Nu totul în viața este ușor, iar Siebel Farrot știe asta cel mai bine. Alături de un tată pentru care viciile erau mai importante decât familia, fără o mamă care să îi îndrume pașii, ea a trebuit să își dea seama, încă de mică, care este calea cea bună pe care trebuie să o urmeze. Nu i-a fost facil, mai ales că într-o societate condusă de reguli și ranguri, ea a ales să trăiască după propriile reguli, ceea ce i-a adus oprobriul înaltei societăți. Un singur lucru o poate ajuta pe Siebel să își îndrepte reputația: căsătoria. Numai că ea nu dorește asta. Nu vrea să se căsătorească, să lase pe cineva să aibă grijă de ea. Își prețuiește independența și chiar se folosește de ea pentru a lupta pentru oamenii sărmani, neglijați de tatăl ei. Totuși, atunci când un bărbat apare în viața ei, lucrurile capătă o întorsătură drastică. Nu numai că ideea căsătoriei intră în calcul, însă ea nu are altă opțiune decât să o accepte. Malcolm Ferryway, duce de Tottenham își prețuiește tatăl atât de mult, încât nu îi poate refuza acestuia ultima dorință, chiar dacă acest lucru îl aduce față în față cu o femeie decăzută. Refuzat de frumoasa Siebel din prima clipă, acesta își dă seama că viitoarea lui soție nu avea să fie o femeie calmă și blândă. Mai degrabă, Siebel putea fi comparată cu furtunile dezastruoase, care se ivesc dintr-odată, deși cerul pare senin.
Malcolm Ferryway, duce de Tottenham, își dorește o soție cuviincioasă, modelul de lady perfectă a societății, care să nu îi facă inima să tresalte. Însă promisiunea pe care i-o face tatălui său în ultimele lui clipe de viață îl aduc în brațele unei femei care este opusul a ceea ce își dorește el.
Carismatică și curajoasă, lady Siebel este privită cu dezgust de cei din înalta societate din cauza tatălui ei, un cartofor înrăit. Totuși, asta nu o împiedică să lupte pentru oamenii la care ține, chiar dacă ajunge să se pună în pericol.
Pentru el, ea este o belea .
Pentru ea, el este un protector.
”Înainte să mă protejezi pe mine, trebuie să înveți să te protejezi tu de trecut.”
Sara M. Pachia este o tânără autoare care face parte din noul val de scriitori români contemporani, romanul de față fiind prima carte scrisă de aceasta, o carte historical – romance (sunt un fan al acestui gen), un gen literar foarte puțin abordat de scriitorii români, pentru care o felicit.
”Ducesa rebelă” este o carte romantică, frumoasă, plină de sensibilitate și emoționantă, o poveste despre vieți și destine, secrete și trădări, orgolii și sentimente, dragoste și împlinire.
Acțiunea se desfășoară în Anglia anului 1850 și în debutul cărții îl cunoaștem pe Malcolm Ferryway, marchiz de Tottenham, care, aflându-se la căpătâiul tatălui său aflat pe patul de moarte, îi promite acestuia că îi va îndeplini ultima dorință – aceea de a se căsători cu Siebel Farott, fiica contelui de Sprint și a singurei femei pe care ducele o iubise vreodată, însă cu care nu s-a putut căsători datorită rangului și rigorilor impuse de societate, fiind din această cauză toată viața un om nefericit.
Tatăl său fusese cea mai importantă persoană din viața sa, un model pentru el, o persoană calculată care punea mult accent pe respectarea regulilor, cu care avusese o relație strânsă, îl respectase și ascultase, îl adorase și îi urmase sfaturile, și al cărui sfârșit îi răvășește inima și cu atât mai mult îl obligă să își țină promisiunea, cu toate că își dorise întotdeauna ca soția lui să fie o persoană cuviincioasă, modelul de lady perfectă a societății.
Nu mai plânsese niciodată până acum. Considerase mereu că plânsul era pentru oameni slabi. Însă acum, privindu-și tatăl, își dădu seama că dacă plânge nu înseamnă că este un om slab, nu. Înseamnă că este un om empatic! Simțea durerea prin care trecea tatăl său și o simțea în propria inimă. Până acum nu mai trăise nimic asemănător și spera să nu mai trăiască așa ceva nici de acum înainte. Durerea pierderii unui părinte era devastatoare!
Îl știa pe contele de Sprint, ca de altfel toată societatea, un cartofor înrăit care își pierduse averea la jocurile de noroc, aflându-se mereu în mijlocul nenumăratelor scandaluri, fiind provocat la o mulțime de dueluri din care în mod surprinzător scăpase cu viață, și astfel își imagina ce fel de persoană putea să fie fiica acestuia, o fată bătrână căzută în dizgrație.
Ajuns în Cornwall, are parte de o mare surpriză atunci când o cunoaște pe Siebel, o tânără frumoasă, carismatică și curajoasă, foarte responsabilă, care are grijă de conacul în care locuiește, de angajați și de oamenii sărmani din ținut încă de la vârsta de opt ani, atunci când mama ei murise și tatăl o părăsise ignorând-o complet. Pentru a nu muri de foame și pentru a face rost de bani ca ea și puținii angajați pe care îi mai avea să se poată întreține, fusese nevoită să își vândă calul și să se ocupe de niște lucruri nu tocmai legale. Întâlnirea cu tânărul și frumosul duce o bulversează total, făcând-o să îi refuze acestuia cererea în căsătorie, crezând că vrea doar să o umilească, însă acesta, rănit fiind atunci când o salvase în urma unei altercații cu niște contrabandiști, o șantajează și astfel este nevoită până la urmă să-i devină soție.
Nu se simțise atât de umilită în toată viața ei. Se prelinse ușor pe perete apoi își îmbrățișă genunchii cu mâinile și lăsă lacrimile să curgă în voie, pentru a da afară toată durerea pe care inima ei o strânsese în tot acest timp. Însă Siebel nu plângea discret, așa cum plângeau tinerele lady de frică să nu fie considerate excentrice și scandaloase. Siebel plângea în hohote. Pur și simplu plângea, lăsând toată durerea să iasă la suprafață.
Toată viața avusese puțin și se mulțumise cu puțin. Nici nu îndrăznise să viseze la mai mult, căci știa că așa ceva era imposibil pentru ea. Știa, la fel de bine, că visele erau pentru fetițe prostuțe, iar ea învățase încă de mică că realitatea este dură și că nu era ușor să îi facă față.
Ajunsă la Londra și fiind renegată de soacra ei și de cei din înalta societate, crede că singurul lucru pe care trebuie să-l facă pentru a putea supraviețui este să îi câștige dragostea soțului ei și, fiind o fire rebelă, recurge la o serie de fapte nebunești, punându-se de foarte multe ori în pericol: fuge în St.Giles unde este salvată în ultimul moment de la un viol, merge în clubul White deghizată în bărbat, o provoacă la duel pe fosta logodnica a ducelui și de fiecare dată este salvată în ultimul moment de Malcolm pe care chiar îl rănește, împușcându-l din greșeală.
Aruncă încă o privire în oglindă. Era frumoasă, era cu adevărat frumoasă! Dar, cu toate acestea, ea nu se simțea frumoasă. Se simțea o impostoare. Urma să devină ducesă, însă în inima ei era tot contesa de Sprint, femeia care intrase în afaceri periculoase pentru a ajuta oamenii săraci din satul ei. Acum avea să devină o persoană importantă. Singura diferență era că ea nu se simțea deloc importantă, ba chiar lipsită de valoare; se simțea un obiect în mâinile lui Malcolm, pe care îl utiliza după bunul lui plac, fără a se gândi la sentimentele ei.
Modul cum decurge povestea de dragoste, regăsirea surorii lui Malcolm, ce secrete de familie vor descoperi, dar și întâmplările și aventurile de care vor avea parte, vă las să descoperiți singuri citind această carte minunată la finalul căreia veți avea parte de un epilog superb.
Siebel își șterse și ultimele lacrimi de pe față, apoi, se mai uită o dată la portretul mamei, gândindu -se la vorbele soțului ei. Malcolm nu avea dreptate, avea o inimă și ea avea să o dezghețe. Cu cât Malcolm se împotrivea mai tare, cu atât ea avea să lupte cu și mai multă putere pentru a-l cuceri. Gândindu-se la povestea dintre Ulise și Penelopa, începu să zâmbească. Era dispusă să aștepte ani de zile după el, dacă, în final, avea să îi declare iubirea.
– Nu e nevoie să o spui și tu, Malcolm. Știu că nu o simți, dar vreau să știi că eu o simt. Te iubesc, Malcolm! Și cred că am început să te iubesc, încă de când m-ai salvat de acei contrabandiști pe plajă, spuse ea, ridicându- și încet mâna și mângâindu-l pe față.
-Siebel ….
– Vreau să știi că am făcut toate aceste lucruri nebunești numai pentru că te iubesc. Pentru că, în prostia mea, m-am gândit că, dacă petreci mai mult timp cu mine, o să ajungi să mă iubești. Tu încercai să te prefaci că eu nu exist, așa că trebuia să te fac să mă observi, într-un fel sau altul. Am crezut că nu o să fiu fericită dacă te iubesc doar eu, însă m-am înșelat. Malcolm, m-am înșelat atât de tare și ți- am pus viața în pericol. Iartă- mă! spuse ea.
16 Comments
Carolina Bianca
Ce recenzie frumoasa! Am citit cartea și mi-a plăcut mult. Felicitări!
Bălan Daniela
Mulțumesc ❤️
Mirela Barbălată
Wow! Superbă recenzia! Felicitări!
M-ai făcut tare curioasă . Trec cartea pe listă .
Bălan Daniela
Mulțumesc ❤️
Tyna
Foarte frumoasă și convingătoare recenzie! Felicitări! ❤ Și mie îmi plac mult cărțile historical-romance. Mulțumesc pentru recomandare!
Bălan Daniela
Mulțumesc ❤️
anasylvi
Frumoasa recenzia, felicitari! N-am mai citit de ceva vreme un historical-romance, si mie imi place unul bun din cand in cand. Multumesc pentru impresii!
Bălan Daniela
Mulțumesc ❤️
Sara
Îți mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase și mă bucur enorm ca ți-a plăcut cărticica mea! ❤️❤️❤️
Bălan Daniela
Cu drag ❤️
Oli
Felicitări, Daniela, foarte frumoasa recenzie, cred ca si mie imi va placea cartea, o trec pe lista de lecturi. La fel ca tine, si eu indragesc genul historical- romance si felicit aceasta apariție!
Bălan Daniela
Mulțumesc mult ❤️
Alina Geambasu
Felicitari pentru recenzie, Daniela! Mi-a placut enorm de mult Ducesa rebela. Nici nu-mi imaginam că voi descoperi o poveste atât de frumoasă, cu personaje frumos conturate. Scriitura mi-a mers la suflet. Personajele secundare m-au dat gata. Pe timpul lecturii mă gândeam că aș da orice doar ca să existe și o poveste pentru Katherine sau Edward. Povestea Opheliei m-a impresionat profund.
Bălan Daniela
Mulțumesc mult ❤️ Și eu mi-aș dori ca autoarea să creeze și povestea celorlalte personaje ,mai ales cea a Opheliei ! Sunt sigură că ar avea mare succes !
Geo
O reala ispita recenzia ta. Sper sa citesc si eu cartea cândva. Felicitări pentru frumoasa recenzie!
Bălan Daniela
Mulțumesc ❤️