În căutarea fericirii de Jill Shalvis, Editura Alcris – recenzie
În căutarea fericirii
(Lean On Me – 1998)
Jill Shalvis
Editura Alcris
Colecția: EL & EA
Traducere: Ileana Dinu
Nr. pagini: 156
An apariție: 1998
Bo Tyler este complet vrăjit de Clarissa Woods, dar ea rezistă încercărilor lui de a o seduce. Ea nu se mai confruntase cu un asemenea mod insistent de a curta o femeie. Bo îi oferă Clarissei, o fată marcată de o copilărie nefericită, dragoste, înțelegere și ocazia de a lăsa în urmă un trecut înspăimântător. Vor reuși ei oare să treacă peste toate barierele care se ridică în calea dragostei lor?
Vor reuși să-și găsească fericirea?
În căutarea fericirii este una dintre cărțile de început ale lui Jill Shalvis. Deși nu se ridică la înălțimea cărților din seria Lucky Harbor, povestea este una drăguță, sensibilă, caldă și romantică.
Bo Tyler este un tânăr de treizeci de ani, țintuit de peste 5 ani de zile într-un scaun cu rotile, în urma unui accident provocat de un șofer beat, care i-a zdruncinat din temelii toată viața lui de până atunci, spulberându-i cariera de jucător profesionist de baschet. Refuzând să-și plângă de milă, Bo și-a folosit toate resursele financiare și și-a canalizat toată energia pentru a înființa și conduce un centru de recuperare pentru copii cu handicap. Inspirați de exemplul personal al lui Bo, care a continuat să joace și să antreneze echipe de baschet, copiii își regăseau încetul cu încetul bucuria de a trăi, descoperind totodată că prin ambiție și perseverență reușeau să-și recapete multe din abilitățile pierdute. M-au impresionat mult poveștile micuților din centru, lupta acestora de a învinge handicapul cu care porniseră în viață, ajutați fiind de persoane cu suflet mare și răbdare nesfârșită.
Bo reușise să-și mențină optimismul și pofta de viață și datorită faptului că fusese înconjurat în permanență de afecțiunea necondiționată a familiei sale. Totuși, erau și momente în care Bo era de-a dreptul exasperat de amestecul părinților, fraților și surorilor în viața lui întrucât aceștia, băgăcioși și insistenți, tot încercau să-i găsească o parteneră cu care să se însoare. Însă Bo, care era frumos ca un star de cinema și avusese o grămadă de aventuri amoroase înainte de accident, nu suporta să fie obiectul milei cuiva sau să fie acceptat doar din interes.
În momentul în care a întâlnit-o pe Clarissa Woods, noua profesoară angajată pentru lucrul cu copiii, Bo a simțit instantaneu o legătură sufletească inexplicabilă cu ea, iar apoi, urmărind-o în timpul ședințelor de terapie, a fost de-a dreptul fascinat de magia pe care Clarissa o revărsa asupra copiilor. Îndrăgostit nebunește pentru prima dată, simțind că nici el nu-i era ei indiferent, Bo a început să flirteze plin de îndrăzneală cu Clarissa. Deși aceasta se încăpățâna să-i reziste, Bo nu era dispus să renunțe la ea, dându-și seama că atitudinea ei defensivă nu avea legătură cu el, ci se datora faptului că fusese grav rănită sufletește în trecut.
Clarissa era fermecată de Bo, admirându-i spiritul, inteligența și bunătatea. Cu toate acestea, Clarissa nu putea să lase garda jos, fiind mult prea marcată de propria copilărie nefericită, în care fusese maltratată de un tată abuziv și violent, și abia ieșită dintr-o căsătorie nefastă cu un soț posesiv, egoist și infidel, în urma căreia își promisese să nu mai depindă niciodată de un bărbat.
Când după multă perseverență a lui Bo, iubirea celor doi părea să aibă o șansă, Clarissa nemairezistând seducției lui, o nouă piedică neașteptată s-a ivit în relația lor. Sesizând că Clarissa nu suporta niciun bărbat în preajma ei decât pe el, Bo a început să-și pună întrebarea dacă nu cumva ea îl accepta tocmai datorită faptului că el era în scaun cu rotile și, în consecință, nu putea reprezenta un pericol fizic pentru ea.
Câteodată, nedorind să-ți asumi niciun risc de teama de a fi rănit, poți rata chiar ocazia de a fi fericit. Clarissa, din fericire, a realizat la timp acest lucru.
”- Bo, aș vrea să știi că te doresc oricum ai fi, în scaunul cu rotile, sau mergând pe propriile picioare. Am înțeles adevărul în aceste zile, Bo. Nu tu ești cel handicapat ci eu. Nu vreau să încetezi exercițiile și încercările de a merge, vreau din toată inima să reușești.”
Deznodământul este, bineînțeles, unul fericit, dovedindu-ne capacitatea uimitoare de vindecare a inimii atunci când este atinsă de un dar al iubirii, precum și modul în care viața te poate surprinde uneori cu mici miracole.
Cartea este tocmai bună de citit după o zi obositoare, oferindu-ți o lectură ușoară și reconfortantă, care nu te solicită prea mult și te lasă cu o stare de bine la final.
8 Comments
Oli
O recenzie încântătoare, mi-am adus aminte cu drag de cărțile acestei colecții, una din primele colecții romantice apărute la noi cu mulți ani în urmă, pe care le citeam de cum apăreau la chioșcuri. Între timp s-au tradus nenumărate cărți de genul acesta, au apărut colecții noi, însă eu îmi aduc aminte cu plăcere și nostalgie de poveștile din colecția El și Ea de la Alcris.
Tyna
Și eu la fel!
anasylvi
Am citit si eu pe vremuri cateva carti din aceasta colectie, intr-adevar foarte deconectante. Nu imi aduc aminte sa o fi citit pe Jill Shalvis, multumesc pntru recomandare!
Tyna
Cu mult drag!
Mirela Barbălată
Doamne, ce mai citeam cărțile acestea în liceu!!!!
Am avut o întreagă colecție .
Mulțumesc pentru recomandare!
Tyna
Cu mult drag! ❤
Geo
Nu știam de cartea asta… O recenzie dulce si frumoasa. Povestea se pare ca este plină de emoție. O sa țin cont de recomandare.
Tyna
Mulțumesc! Cu drag!