Delicatese Literare
Recenzii

Lucruri pe care le ținem ascunse de Lucy Score, Editura Trei – recenzie

Lucruri pe care le ținem ascunse

(Things We Hide from the Light – 2023)

Lucy Score

Editura Trei

Traducere: Oana Dușmănescu

Nr. de pagini: 704

An apariție: 2023

Lucy Score este o autoare de bestselleruri USA Today, Wall Street Journal și #1 Amazon. Specialitatea ei sunt idilele care se desfășoară în mici orașe de provincie și adoră ca poveștile pe care le creează să aibă un final fericit.

Cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi, făcându-i pe cititorii de pretutindeni să râdă, să se emoționeze și să suspine.

Lucy locuiește în Pennsylvania cu zdrobitor de arătosul ei soț și pisica lor obraznică.
În timpul liber, îi place să doarmă, să mănânce și să citească romane de dragoste scrise de alții.

  1. Lucruri peste care nu putem trece – Things We Never Got Over – 2022 – recenzie
  2. Lucruri pe care le ținem ascunse – Things We Hide from the Light – 2023
  3. Lucruri pe care le-am lăsat în urmă – Things We Left Behind – 2023 – recenzie

Băieții buni se îndrăgostesc de fete rele

 Nash Morgan a fost cunoscut dintotdeauna pentru zâmbetul său și gesturile prietenoase față de toată lumea. Însă acum se reface după ce a încasat două gloanțe și farmecul lui sudist este eclipsat de atacuri de panică și de coșmaruri. Simte că a devenit doar umbra celui care a fost cândva. Dar nu e dispus să lase pe cineva să-i descopere slăbiciunea. Numai că noua sa vecină, Lina, inteligentă și sexy, îi observă frământările. Ca regulă generală, Lina nu agreează contactul fizic dacă inițiativa nu-i aparține. Totuși, dintr-un motiv inexplicabil, atingerea lui Nash este altfel. Lucru pe care-l simte și el. Conexiunea fizică dintre ei este incitantă, copleșindu-l pe el și făcând-o pe ea să se întrebe dacă merită riscul de a continua.

 Din păcate, Lina are propriile secrete și, dacă Nash descoperă adevăratul motiv al venirii ei în oraș, nu o va ierta niciodată. În plus, ea nu se implică în relații. O aventură toridă cu un polițist local? Da, categoric. O relație cu un bărbat care așteaptă de la ea stabilitate? Niciodată. După ce obține ceea ce vrea, Lina nu intenționează să mai rămână prin preajmă. Însă Knockemout are vraja lui aparte. Și odată ce Nash decide s-o cucerească pe Lina, nimic nu-l descurajează… chiar dacă pentru asta trebuie să se confrunte cu pericolul care era cât pe ce să-l ucidă.

”Lucy Score scrie povești de dragoste sincere și pline de umor, iar romanul de față nu face excepție.” – Woman’s World

”O carte savuroasă, incitantă și plină de semnificații. Nash și Lina sunt personaje interesante și fermecătoare, iar relația lor crește frumos pe măsură ce povestea se desfășoară. O aventură detaliată și sinuoasă care, fără îndoială, îi va distra, îi va încânta și îi va captiva pe fanii primului volum.” – Culturefly

”Amuzantă, pasională, extraordinar de dramatică, incredibil de romantică și încărcată de emoții. Am terminat epilogul cu lacrimi în ochi, apoi am plâns din nou cât am citit epilogul bonus.” – Cressida McLaughlin

Lucruri pe care le ținem ascunse de Lucy Score este o carte romantică și emoționantă despre drame de familie, alegeri, prietenie, solidaritate, temeri, dar și despre iubire, vindecare și speranță.
 
Nash Morgan este tipul băiatului bun, care a ales să se facă polițist pentru a împiedica nedreptățile. Cu un înalt cod al onoarei, el a refuzat o sumă imensă de bani de care Knox, fratele lui, i-o pusese la dispoziție, după ce acesta câștigase la loto, preferând să o doneze pentru dotarea secției de poliție, pe care o denumise ulterior Knox Morgan, spre enervarea acestuia. Knox nu uitase prea ușor acea jignire, relațiile dintre frați răcindu-se ani de-a rândul, în ciuda faptului că în copilărie erau foarte apropiați, formând un trio redutabil alături de Lucian Rollins, vecinul și prietenul lor. 
 
După cum știm din primul volum al seriei, Lucruri peste care nu putem trece, cei doi frați se împăcaseră după ce Nash fusese împușcat aproape mortal, luptând apoi cot la cot pentru a o elibera pe Naomi și pe Waylay, nepoata acesteia, care fuseseră luate ostatice de Duncan, un mafiot periculos. 
 
Din păcate, Nash nu își mai aducea aminte nimic din momentul atacului. De asemenea, nimeni nu-și dădea seama de ce Nash se afla pe o listă de interes a lui Anthony, tatăl lui Duncan și totodată un cap al crimei organizate.
 
La începutul cărții îl regăsim pe Nash chinuit de atacuri de panică și coșmaruri, făcându-și meseria pe pilot automat, fără pasiunea și determinarea de altădată. În același timp, ținea garda sus față de cei dragi, refuzându-le dovezile de afecțiune și îngrijorare, preferând să se izoleze de toată lumea.
 
Armura lui Nash începe să se crape când Lina, o femeie superbă, care-și făcuse de curând apariția în micul orășel din motive deocamdată nedezvăluite, se mută cu chirie în apartamentul vecin cu cel al lui Nash. Ceea ce începe ca o atracție se transformă curând într-o prietenie benefică de ambele părți. Lina reușește să-i domolească atacurile de panică ale lui Nash și, în același timp, își deschide sufletul în fața lui, dezvăluindu-i propriile traume din adolescență. Astfel, pe când avea 16 ani, Lina suferise un atac de cord pe teren, fiind la un pas de moarte. Urmase o lungă perioadă de recuperare, în care Lina se izolase de toate prietenele. 
 
Ceea ce Lina nu-i dezvăluise lui Nash era faptul că, din dorința de a se simți puternică și a se elibera de atenția sufocantă a părinților ei, alesese o meserie foarte riscantă, un fel de vânător de recompense. Iar obiectul pe care îl căuta în prezent, un automobil de colecție, avea legătură cu Duncan, mafiotul care dorea să-l elimine pe Nash. 
 
Când Nash a aflat adevărul, s-a simțit folosit și a ripostat, jignind-o la rândul lui pe Lina. Rănită sufletește, aceasta s-a hotărât să plece din oraș. Din fericire, Naomi, eroina din primul volum, și Sloane, bibliotecarea sexy a orașului, care-i deveniseră prietene apropiate, au oprit-o la timp. Previzibil, Nash și Lina nu aveau cum să reziste prea mult timp departe unul de celălalt, pasiunea dintre ei dezlănțuindu-se exploziv.
 
Lucrurile se precipită, pericolul crește la cote maxime, Duncan și acoliții lui pândind din umbră. 
 
Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte desfășurarea evenimentelor și deznodământul.
 
Mi-a plăcut să regăsesc în carte personajele din primul volum, căldura și solidaritatea dintre locuitorii micului orășel, momentele pline de umor, dar și cele emoționante și pline de sensibilitate. După un final plin de tensiune și scene pe muchie de cuțit, epilogul a fost fericit și înduioșător, lăsându-mă cu o stare de bine.

Recomand cu drag cartea tuturor romanticilor!

Fragment din carte:

O voce de femeie care nu aparținea vecinei mele, bătrâna de la etaj, a răsunat de deasupra mea. Am ridicat privirea exact când un rucsac negru de fițe se rostogolea pe scări ca un ghem decorativ din crenguțe uscate. Pe la jumătatea treptelor mi‑a atras atenția o pereche de picioare lungi și zvelte. Erau îmbrăcate cu niște colanți lucioși de culoarea mușchiului și priveliștea devenea din ce în ce mai atrăgătoare. Puloverul gri și mițos era scurt și dezvelea un petic  de piele netedă și bronzată și niște mușchi bine definiți, dar și niște rotunjimi subtile. Dar fața era cea mai interesantă. Pomeți sculptați în marmură. Ochi mari și negri. Buze pline, strânse de nervi.

Părul ei — atât de închis la culoare că părea negru — era tuns scurt și inegal și arăta ca și cum cineva tocmai își înfipsese degetele în el. Am strâns degetele pe lângă corp.

Angelina Solavita, cunoscută drept Lina, fosta iubită a fratelui meu din altă viață, arăta senzațional. Și se afla pe scările mele.

Asta nu era bine.

M‑am aplecat și am ridicat rucsacul de la picioarele mele.

— Scuze că am aruncat cu bagajul în tine, a strigat ea în timp ce se lupta cu o valiză mare, cu rotile, pe ultimele câteva trepte.

Nu mă plângeam de priveliștea din fața ochilor mei, dar îmi făceam griji serioase că nu voi supraviețui acestei conversații.

Etajul al doilea avea trei apartamente: al meu, al doamnei Tweedy și unul gol lângă mine. Era suficient că locuiam vizavi de o bătrână văduvă care nu avea niciun respect pentru intimitate și spațiu personal.

Nu voiam să‑mi umplu casa și cu alte pacoste. Nici măcar dacă arătau ca Lina.

— Te muți aici? am strigat și eu, când ea a reapărut în vârful scărilor.

Cuvintele mele sunau forțat și glasul – gâtuit.

Mi‑a zâmbit sexy, ca de obicei.

— Da. Ce avem la cină?

Am privit‑o cum coboară treptele în fugă, rapidă și grațioasă.

— Cred că poți găsi ceva mai bun decât ce am eu de oferit.

Nu mai călcasem într‑o băcănie de… OK, nici nu‑mi mai aminteam de când intrasem ultima oară în Grover’s Groceries să cumpăr de mâncare. Trăiam cu hrană cumpărată din oraș, asta când îmi aduceam aminte că trebuie să mănânc ceva.

Lina s‑a oprit pe ultima treaptă, privindu‑mă în ochi, și m‑a măsurat lent cu privirea din cap până‑n picioare.

Zâmbetul i s‑a transformat într‑un rânjet insinuant.

— Nu fi modest, șmecherule.

Îmi spusese așa pentru prima oară acum câteva săptămâni când mă ajutase cu copcile pe care le căpătasem salvându‑i fundul fratelui meu. La acel moment, ar fi trebuit să mă gândesc la avalanșa de hârțogăraie cu care aveam să mă confrunt, din cauza unei răpiri urmate de un schimb de focuri. În schimb, stăteam sprijinit de zid, distras de mâinile calme și pricepute ale Linei și de mirosul ei curat și proaspăt.

— Flirtezi cu mine?

Nu voisem să sune atât de brutal, dar răbdarea mea atârna de un fir foarte subțire.

Cel puțin nu‑i spusesem că‑mi place mirosul ei de detergent de rufe.

A ridicat dintr‑o sprânceană.

— Ești vecinul meu cel arătos, șeful secției de poliție și fratele iubitului meu din facultate.

S‑a mai apropiat puțin și am simțit cum mi se aprinde o scânteie călduță în stomac. Voiam s‑o prind și s‑o strâng în mâini până când mi‑ar fi topit sângele înghețat.

— Îmi plac la nebunie ideile proaste. Ție nu?

Acum, zâmbetul ei era de‑a dreptul periculos.

Eu cel din trecut aș fi apelat la farmecul personal. Aș fi savurat un flirt drăguț. Aș fi apreciat atracția reciprocă. Dar nu mai eram acel om.

I‑am ridicat rucsacul ținându‑l de o curea. Degetele ei s‑au întrepătruns cu ale mele când s‑a întins după bagaj. Privirile ni s‑au întâlnit preț de câteva clipe. Acea scânteie s‑a transformat în zeci de mici tăciuni, mici de tot, aproape cât să mă facă să‑mi amintesc cum e să simți ceva.

Aproape.

Mă privea cu mare atenție. Acei ochi căprui, de nuanța whiskey‑ului, mă citeau ca pe o carte deschisă. Mi‑am descâlcit degetele dintr‑ale ei.

— Ce meserie ziceai că ai? am întrebat.

Îmi spusese în treacăt, zisese că e plictisitor și schimbase subiectul. Dar avea niște ochi care nu ratau nimic și eram curios ce fel de slujbă avea de‑i permitea să piardă vremea pe‑aici, în Nicăieri, Virginia, câteva săptămâni la rând.

— Lucrez în asigurări, a zis ea, săltându‑și rucsacul pe umăr. Niciunul dintre noi nu s‑a dat înapoi. Eu pentru că acei tăciuni erau singurul lucru bun pe care‑l simțisem în ultima vreme.

— Ce fel de asigurări?

— De ce? Vrei să închei o nouă poliță? m‑a tachinat ea, dând să se îndepărteze.

Dar eu voiam să rămână aproape de mine. Voiam să ațâțe acei tăciuni de‑abia vii ca să văd dacă mai aveam ceva pe dinăuntru care merita să ia foc.

Lucruri pe care le ținem ascunse de Lucy Score poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

 

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *