Delicatese Literare
Retete

Musaca de cartofi cu carne tocată de pui – reteta

Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 500 gr carne tocată de pui
  • sare, piper
  • 2 linguri pastă de tomate,
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 rosie,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 ouă,
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coajă, apoi se decojesc si se taie rondele.

Între timp, se pregatește compoziția de carne:

Se toacă ceapa și se pune la călit în două linguri de ulei. Se adaugă pasta de tomate, carnea, și se călește până se albește. Se adaugă și 2-3 linguri de suc de roșii, sare, piper și pătrunjel tocat și se înabușă puțin.

Se unge un vas de yena cu ulei și se adaugă straturi cartofii rondele și compoziția de carne. Ultimul să fie un strat de cartofi.

Se bat ouăle si se toarnă peste cartofi (vor prinde o crustă frumoasă, și se leagă și compoziția de carne)

Se taie o roșie rondele și se așează peste cartofi.

Se dă la cuptor cca. 30 -40 de minute (apreciați și în funcție de puterea cuptorului)

Poftă bună!

musaca

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *