
Musaca de cartofi cu carne tocată de pui – reteta
Musaca de cartofi
Ingrediente
1 kg cartofi,
500 gr carne tocată de pui
sare, piper
2 linguri pastă de tomate,
3 linguri suc de rosii
1 rosie,
1 ceapă,
2-3 ouă,
pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coajă, apoi se decojesc si se taie rondele.
Între timp, se pregatește compoziția de carne:
Se toacă ceapa și se pune la călit în două linguri de ulei. Se adaugă pasta de tomate, carnea, și se călește până se albește. Se adaugă și 2-3 linguri de suc de roșii, sare, piper și pătrunjel tocat și se înabușă puțin.
Se unge un vas de yena cu ulei și se adaugă straturi cartofii rondele și compoziția de carne. Ultimul să fie un strat de cartofi.
Se bat ouăle si se toarnă peste cartofi (vor prinde o crustă frumoasă, și se leagă și compoziția de carne)
Se taie o roșie rondele și se așează peste cartofi.
Se dă la cuptor cca. 30 -40 de minute (apreciați și în funcție de puterea cuptorului)
Poftă bună!
Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete
Listă Rețete


10 Comments
Daniela Cusa
Mmm, n-am mancat nimic astazi. Mi s-a facut asa o foame dupa ce am citit aceasta reteta…of!
Geo
Vreau si eu! Arata super!
Ana Sylvi Basica
Arata foarte bine, o sa o am in vedere! Mersi Oli!
Dana Petraru
Chiar ma intrebam cand ne mai tentati cu ceva…gastronomic…maine sper sa o fac si eu…..multumesc de idee……
olmsg20082016
Cu placere! E foarte buna si usor de facut! Nici timpul de preparare nu e mare, o ora si un pic. Varianta asta cu piept de pui e preferata noastra.
Geo
Nu am încercat niciodată varianta asta, dar o voi face!
Geo
Dacă tot faci, Dana, să trimiți și la mine!
Luiza
Cine face sa trimita o portie si la mine!
Mirela Nenciu
Multumim pt reteta! Deja imi e foame!
Oli
Cu placere!