Noi apariții în colecția ANANSI. World Fiction
Noi apariții în colecția ANANSI. World Fiction
Colecția ANANSI. World Fiction, așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei.
Colecția a debutat cu titluri semnate de nume de primă mărime ale scenei literare internaționale, despre care puteți citi AICI și AiCI.
Noile apariții:
Eu, Claudius, Împărat
(I, Claudius – 1989)
Robert Graves
Traducere de Silvian Iosifescu
Nr. pagini: 464
În seria Anansi. Clasic
Din autobiografia lui Tiberius Claudius, Împărat al Românilor, născut în anul 10 i.e.n., asasinat și zeificat în anul 54 e.n.
”Una dintre marile cărți ale vremurilor noastre.” – The New York Times
Desconsiderat din cauza infirmității, tratat ca un înapoiat, disprețuit din cauza bâlbâielii sale, Tiberius Claudius Drusus Nero Germanicus a supraviețuit intrigilor și otrăvirilor ce au marcat domniile lui Augustus, Tiberius și a nebunului Caligula, pentru a deveni Împărat al Romei în anul 41 d.Hr. Eu, Claudius, Împărat, prima parte a romanului vieții lui Claudius, scris sub forma unei autobiografii apocrife, este considerat un clasic modern al ficțiunii istorice. Ecranizarea din 1976 este socotită și ea una dintre cele mai bune serii TV din toate timpurile.
”O capodoperă plină de înțelegere a istoriei și profund captivantă: o realizare măreață a imaginației.” – Hilary Mantel
”Cum a ajuns Graves să și-l aleagă pe Claudius că narator, mi-e greu să spun. Chiar dacă a fost în urmă unei îndelungi deliberări sau dacă a fost o hotărâre luată iute, cert este că nu se poate imagina un vehicul mai bun pentru a purta povestea primei jumătăți de secol din viață Romei Imperiale – un cronicar ce a trăit în chiar centrul ei putred.” – Barry Unsworth
În lucrarea de față dezvălui o serie de întâmplări confidențiale. Dar, veți întreba, cine sunt confidentii mei? Iată răspunsul: ea se adresează posterității. Nu am în vedere nici pe strănepoții și nici pe strastranepotii mei, ci posteritatea foarte îndepărtată. Speranța mea e că voi, eventualii mei cititori de peste o sută de generații sau mai mult, să aveți impresia că va vorbesc direct, că și cum aș fi unul dintre voi, după cum Herodot și Tucidide, deși morți de mult, îmi vorbesc mie. – Robert Graves
Despre autor:
Născut în 1895 la Wimbledon, Robert Graves este considerat unul dintre cei mai mari oameni de litere britanici ai secolului trecut. A luptat în Primul Război Mondial, fiind grav rănit în Bătălia de pe Somme. După încheierea războiului, a scris un volum de memorialistică despre teribilă încleștare mondială, Good Bye to All That, considerat o capodoperă a genului. Vânzările excelente ale cărții i-au permis să se stabilească în Insula Mallorca, unde a început să scrie seria romanelor istorice care i-au mărit popularitatea. Pasionat de mitologia antică, este autorul unor monumentale studii de gen. În seria Anansi. Clasic urmează să apară Claudius Zeul.
Alwarda
Ruxandra Novac
Nr. pagini: 80
În seria Anansi. Blues
Când au găsit acel lac pe marte, am părăsit casa și ne-am mutat la hotel. Apoi apa a intrat în ziduri, a ajuns la firele electrice și eram deja departe, cu harta închisă, corpul clar. Familiile acoperă totul, protejează, dar familiile au fost învinse. Acum vin ajutoarele, le așteptăm în zăpadă.Dacă se poate vorbiți cu supraviețuitorii, spuneți-le pe nume, întrebații despre ei. Sunt deja departe, știu numerele și muzica, sunt turiști, cu funcțiile dereglate, specii sidefii carnivore, platforme transparente răsărite după incendiu, în apa foarte mică sclipind printre stele. Apoi printr-un soare de iarnă, la ore incerte, biarritz, tanger, fes, rx, detroit.
Marsuinul
(The Porpoise -2019)
Mark Haddon
Traducere: Andrei Covaciu
Nr. de pagini: 320
În seria Anansi. Contemporan
„Uimitor de ambițios și de inovator, o carte superb scrisă.” – Pat Barker
Unicul supraviețuitor al unui oribil accident aviatic este o nou-născută. Fetița va fi crescută în totală izolare de un tată putred de bogat și incestuos.
Ajunsă o tânără frumoasă, ea trăiește într-un lux de basm, victimă însă a propriului părinte monstruos.
Asta până când un necunoscut se îndrăgostește de ea și declanșează un blestem implacabil.
Un roman ce sare din contemporaneitate în lumea antică, din realismul actualității într-o fantezie atemporală: pirați, prințese, strigoiul lui Shakespeare și o legendă străveche ce-și desface firele narative în timp și spațiu.
Marsuinul este teribil de violent, de o ferocitate luminoasă, inocentă… Haddon reușește să restituie rolul de primă mână personajelor feminine lăsate în umbra de legendă lui Antiochus. – The New Yorker
Marsuinul declanșează plăcerea pură a lecturii. – Max Porter
Marsuinul lui Mark Haddon e un candidat serios la titlul de Romanul anului 2019. – The Observer
Despre autor:
Mark Haddon (n. 1962) este un poet, prozator, autor de cărți pentru copii, dramaturg și fotograf britanic.
Romanul său din 2003, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții, a câștigat nu mai puțin de 17 premii literare, inclusiv prestigiosul Whitbread Book Award. În prezent predă creative writing la Oxford University.
În curând:
📖 Scriitorul american Ben Lerner, considerat „noul Franzen”, și cel mai recent roman al său: „Școala din Topeka” – apare pînă la finalul lunii
📖 O nouă ediție, revăzută, a unui roman-cult: „Prânzul dezgolit” de William S. Burroughs – apare pînă la finalul lunii
📖 Paul Auster, „un povestitor magistral” (The Washington Post), cu o nouă ediție a romanului „Palatul lunii” – apare pînă la finalul lunii
Cărțile apărute la Editura Pandora M se pot comanda pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, dol.ro
Recenzii și prezentări cărți Editura Pandora M