Delicatese Literare
Prezentari carti

Noutăți editoriale – 2022 – Editura Trei

Noutăți editoriale – 2022 – Editura Trei

Dintre aparițiile editoriale apărute anul acesta la Editura Trei, ne-au atras atenția numeroase titluri, majoritatea thrillere, dar cu siguranța toți cititorii au de unde alege, indiferent de genul preferat!

Castelul de hârtie

(The Paper Palace – 2021)

Miranda Cowley Heller

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 448

Traducere de: Andreea Popescu

Miranda Cowley Heller a fost vicepreședinte și director pentru seriale dramatice la HBO, unde a lucrat la dezvoltarea și coordonarea mai multor seriale, printre care s-au numărat Clanul Soprano, Sub pământ SRL, Cartelul crimelor, Deadwood și Dragoste mare. Castelul de hârtie este romanul ei de debut. În copilărie, și-a petrecut vacanțele de vară în Cape Cod, iar acum locuiește în California.

Retrasă în tabăra de vară rustică a familiei din Cape Cod în timpul vacanței de vară, Elle Bishop se află la o răscruce, obligată să aleagă, în decursul a 24 de ore, între cele două mari iubiri ale vieții ei. Să fugă cu cel mai bun prieten, de care o leagă încă din copilărie o pasiune pe cât de puternică, pe atât de dramatică? Sau să rămână cu soțul ei, față de care simte o dragoste profundă și cu care are trei copii?
O poveste care acoperă o zi și 50 de ani, în care moștenirile de familie, dragostea, minciunile și secretele o aduc pe Elle în pragul unei hotărâri cruciale. Delicat și în același timp devastator, romanul pune în balanță tensiunile între dorință și fidelitate, traumă  și reziliență, trecut și iertare.

„O poveste de dragoste emoționantă (…) secrete, minciuni și un triunghi amoros complicat. O să vă placă mult!” – Reese Witherspoon

„A trecut multă vreme de când n-am mai fost atât de absorbit de un roman contemporan. Mi-a plăcut enorm.” – NICK HORNBY

„Saga irezistibilă a unei familii complicate plasată într-un scenariu încântător.” – New York Times

„Bine construită și directă, ne cufundă într-un peisaj de vară plin de viață, în intimitatea unei familii și a unei lungi povești de dragoste tăinuite și ne ține captivi de la început până la ultima pagină.” – Meg Wolitzer, autoarea bestsellerurilor Interesanții și Puterea femeilor

„Un debut captivant (…) atmosferă și intrigă care-l vor ține pe cititor în suspans până la final.” – Publishers Weekly

„Chiar și scriitura pare să mustească de secrete și dor (…) Ești atras fără să vrei.” – NPR

Legea lupilor

(Rule of Wolves – 2021)

Leigh Bardugo

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 642

Traducere de: Alexandra Fusoi

Partea a doua din seria Nikolai Lantsov

Continuarea volmului Regele cicatricilor

Lupii dau târcoale și zilele Ravkăi sunt numărate

Leigh Bardugo este autoarea romanului A noua casă, bestseller New York Times, și creatoarea Grishaverse (acum pe Netflix), care cuprinde trilogia Grisha, seria Banda celor șase ciori, seria Nikolai Lantsov, The Language of Thorns, The Lives of Saints. Povestirile ei au apărut în multe antologii, printre care The Best American Science Fiction and Fantasy. A crescut în California de Sud și a absolvit Universitatea Yale. În prezent, locuiește și scrie la Los Angeles.
La Editura Trei, au apărut: trilogia Grisha (Regatul umbrelor, Regatul furtunilor, Regatul luminilor), Banda celor șase ciori și continuarea sa, Răzbunarea ciorilor, Regele Cicatricilor (prima parte din seria Nikolai Lantsov), precum și A noua casă.

Regele-demon. În timp ce uriașa armată fjerdană se pregătește să pornească o invazie, Nikolai Lantsov va invoca toată iscusința și tot farmecul pe care le posedă – chiar și pe monstrul dinăuntrul lui – pentru a câștiga această luptă. Dar o amenințare întunecată stă la pândă și nu poate fi alungată prin darul unui tânăr rege de a face imposibilul posibil.

Vrăjitoarea Furtunii. Pentru Zoya Nazyalensky, războiul a însemnat foarte multe pierderi. Și-a văzut mama murind și dușmanul cel mai cumplit readus la viață. Cu niciun chip nu vrea să-și îngroape încă un prieten. Acum datoria o cheamă și Zoya trebuie să-și folosească puterile pentru a deveni arma de care are nevoie țara ei. Indiferent de preț.

Regina îndoliată. Acționând sub acoperire, Nina Zenik riscă să fie descoperită și ucisă în timp ce poartă un război împotriva Fjerdei tocmai din capitala acesteia. Însă dorința sa de răzbunare ar putea însemna, pentru propria-i țară, să piardă șansa de a-și câștiga libertatea, iar pentru Nina să nu-și mai poată vindeca niciodată inima îndurerată.

Regele. Generalul. Spionul. Împreună, trebuie să găsească o cale de a construi un viitor în aceste vremuri întunecate. Altminteri, vor fi nevoiți să asiste neputincioși la prăbușirea unei națiuni.

„De aceea există genul fantasy: pentru universul creat de Leigh Bardugo.” – The New York Times Book Review

„O lume ce pare atât de reală încât merită să aibă propria viză de intrare.” – NPR

„Pasionant, tumultuos și plin de culoare… Nu te poți opri din citit.” – USA Today

Pasagerii

(The Passengers – 2019)

John Marrs

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 472

Traducere de: Mihaela Apetrei

De la autorul bestsellerului Suflete pereche

John Marrs a lucrat 25 de ani ca jurnalist freelancer, specializat în interviuri cu actori, muzicieni și celebrităţi TV. A debutat în 2013 cu romanul The Wronged Sons (republicat în 2017 sub titlul When You Disappeared), urmat de Welcome To Wherever You Are, The Good Samaritan, Her Last Move, What Lies Between Us și The Minders.

La Editura Trei, de același autor a apărut Suflete pereche, tradus în 23 de limbi și desemnat cel mai bun roman SF al anului de către Wall Street Journal. A fost ecranizat sub forma unui serial Netflix de zece episoade.

Cine trăiește? Cine moare? Tu decizi.

Te afli în mașina ta fără șofer când brusc ușile se blochează, ruta se schimbă și nu mai ai niciun control asupra vehiculului. După care o voce misterioasă îți spune: „O să mori". Pe măsură ce mașinile autonome devin varianta mai sigură și mai de încredere, opt oameni se trezesc în această situație înfiorătoare. Printre ei, se numără o vedetă de televiziune a cărei glorie a apus, o tânără însărcinată, o femeie abuzată care fuge de soțul ei, un emigrant fără acte, un cuplu căsătorit și un bărbat care vrea să se sinucidă.
Camerele de filmat ascunse în mașinile lor transmit către milioane de oameni din întreaga lume panica teribilă care-i cuprinde. Dar publicul își va arăta adevărata față când va fi întrebat: „Pe care dintre acești oameni ar trebui să-l salvăm? Și pe care să-l ucidem primul?"

„Fiecare întorsătură de situație pare plauzibilă și inevitabilă. Povestea alertă e însoțită de o satiră socială necruțătoare.” – The Washington Post

„Un thriller palpitant, ce ridică întrebări despre moralitate. Marrs își încântă cititorii creând tensiune și oferind un tablou convingător al lumii de azi prin această poveste întunecată și captivantă.” – LA Times

„Suspans de cea mai bună calitate.” – Kirkus Reviews

Apă întunecată

(Dark Water – 2016)

Robert Bryndza

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 432

Traducere de: Mihaela Doagă

Al treilea volum din seria Erika Foster

Autor de bestselleruri USA Today și Wall Street Journal, Robert Bryndza revine cu cel de-al treilea volum din seria Erika Foster.

Robert Bryndza este autorul seriei de mare succes care o are drept protagonistă pe inspectorul-șef Erika Foster și care a fost tradusă în 29 de țări. Primul volum, Fata din gheață, s-a vândut în peste două milioane de exemplare în doi ani de la lansare. De asemenea, a fost nominalizat pentru Goodreads Choice Award for Mystery & Thriller (2016) și Grand Prix des Lectrices de Elle France (2018) și a câștigat două premii de popularitate: Thrillzone Awards Best Debut Thriller în Olanda (2018) și The Dead Good Papercut Award for Best Page Turner la Harrogate Crime Festival (2016).
Înainte să devină scriitor, a fost actor, iar una dintre primele sale slujbe a fost la muzeul London Dungeon, unde îi plăcea să se costumeze și să sperie turiștii. Este de origine britanică și trăiește în Slovacia, împreună cu partenerul său și cei doi câini maltezi ai lor.
La Editura Trei au apărut primele două volume din seria Erika Foster: Fata din gheață și Vânător de noapte.

Când inspectorul-șef Erika Foster află că dovezile dintr-o anchetă legată de droguri sunt depozitate într-o carieră abandonată de la marginea Londrei, ordonă o operațiune de căutare. Din mâl sunt recuperate drogurile, dar și scheletul unui copil: Jessica Collins, o fetiță de numai șapte ani, dispărută cu 26 de ani în urmă. 
Încercând să pună cap la cap dovezile noi și pe cele vechi, Erika descoperă secretele familiei Collins, găsește un detectiv copleșit de eșecul anchetei din trecut și află de moartea misteri-oasă a unui bărbat. 
Cineva nu vrea ca acest caz să fie rezolvat. Și va face tot ce poate s-o împiedice pe Erika să descopere adevărul. Oare suspectul este cineva apropiat?

„O carte de citit pe nerăsuflate, finalul este șocant!” – Booklist

„Bryndza oferă o mulțime de surprize pe parcurs. Fanii romanelor polițiste contemporane vor fi foarte mulțumiți.” – Publishers Weekly

„Este una dintre cărțile pe care nu poți să le lași din mână, pentru că după fiecare capitol trebuie neapărat să mai citești măcar unul.” – Book Review Café

„Genial concepută, incredibil de captivantă și categoric o carte care trebuie citită neapărat! Robert Bryndza creează personaje de care nu te mai saturi și povești complexe care te absorb cu totul.” – What’s Better Than Books

Vecini buni

(Goda grannar – 2020)

Mattias Edvardsson

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 448

Limba originală: suedeză

Traducere de: Gabriel Ionescu

De la autorul bestsellerului O familie aproape normală

Mattias Edvardsson este profesor și locuiește în Löddeköpinge, în Suedia, împreună cu familia sa. Este autorul mai multor romane pentru adulți și adolescenți publicate în Scandinavia.
La Editura Trei a mai apărut și O familie aproape normală, bestseller cu peste 150 000 de exemplare vândute și aflat în curs de publicare în 30 de țări.

„Când am un proiect nou, de multe ori încep să scriu aproape imediat. Am o idee vagă despre direcția în care se îndreaptă povestea, dar după aceea las personajele și acțiunile lor să mă ghideze și ajung să le cunosc mai bine scriind despre ele. Și rescriu de multe ori!” – Mattias Edvardsson

Cât de bine îți cunoști vecinii?
Micke și Bianca se mută într-un cartier idilic, perfect pentru familia lor. Însă pe măsură ce ajung să-și cunoască vecinii, în suflet li se strecoară îngrijorarea. Când Bianca e atacată în fața casei, pare să fie vorba despre un accident tragic. Însă în timp ce se luptă pentru viață în spital, poliția și vecinii încep să aibă îndoieli. Micke a crezut dintotdeauna în justiție. Dar ce se întâmplă când pare că singura cale e să-ți faci singur dreptate?
Un thriller psihologic despre limita fragilă dintre bine și rău și despre riscul de a ajunge prea apropiat de vecinii tăi.

„Mattias Edvardsson este pe punctul să-și asigure locul în rândul scriitorilor suedezi de crime. O lectură extraordinară!” – Skånska Dagbladet

„Dacă vă doriți o carte de care nu vă puteți desprinde, citiți chiar acum acest roman!” – Smålands Posten

„Mattias Edvardsson descrie cu măiestrie cum se strecoară tulburarea și tensiunea în familie și în relațiile apropiate, în contextul social contemporan.” – Kapprakt

„Dacă v-a plăcut O familie aproape normală, n-o să fiți dezamăgiți, acesta este un roman excepțional.” – Hyllan

Ghici cine pândește în pădure

(Down to the Woods – 2018)

M.J. Arlidge

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 528

Traducere de: Alexandra Fusoi

Bestseller Sunday Times

Al optulea volum din seria Helen Grace

M. J. Arlidge (n. 1974) lucrează de 20 de ani în televiziune, fiind specializat în producții dramatice. A produs și a scris scenarii pentru seriale polițiste de prime time pentru televiziuni britanice, printre care Silent Witness, Undeniable, The Little House și, cel mai recent, Innocent. În prezent, produce filme pentru rețele TV din Marea Britanie și SUA.
Trăiește în Hertfordshire cu soția și cei doi copii. Când nu scrie, joacă tenis sau devorează thrillere, cărți de istorie și biografii. Are o slăbiciune pentru filmele din seria James Bond și pentru bomboanele cu aromă de lemn dulce.
De același autor, la Editura Trei au apărut opt romane din seria Helen Grace: Ghici cine moare primul (declarat cel mai bun roman polițist de debut din Marea Britanie în 2014), Ghici ce-i în cutie, Casa păpușilor, Ghici care-i mincinosul, Băiatul pierdut, De-a v-ați ascunselea, Mă iubește, nu mă iubește și Ghici cine urmează.

Dacă mergi în pădure, ai face bine să nu te duci singur…
În pădure pândește un prădător nemilos. Întâi, au fost omorâți caii sălbatici. Acum sunt bărbați și femei, vânați și uciși de o siluetă fără chip. Disperați, cer ajutor, dar nu are cine să le audă strigătele… 
Helen Grace trebuie să se confrunte cu un nou coșmar: victime împănate cu săgeți sunt spânzurate de stejarii străvechi din New Forest, ca niște fructe bizare. De ce sunt atacați turiști neputincioși în plin sezon estival? Și ce înseamnă uciderea lor? Să fie oare crime oculte sau ofrande aduse pădurii? 
Helen pătrunde în tenebre ca să descopere adevărul din spatele celui mai sumbru din-tre cazurile de până acum.

„Un thriller care te înfioară și te fascinează.” – Sunday Mirror

„Îngrozitor de realist, romanul îți stârnește curiozitatea și nu te lasă să răsufli. Armata de fani a lui Arlidge e pe cale să sporească.” – Sunday Sport

„Un roman amenințător, sinistru și descurajant, cu scene de urmărire în adâncurile pădurii care te lasă din când în când fără suflare și-ți dau fiori pe șira spinării.” – Medium

„O poveste care te înspăimântă și te captivează; efectiv nu poți s-o lași din mână.” – The Times

Petrecerea de vânătoare

(The Hunting Party – 2019)

Lucy Foley

An apariție: 2022

Nr. de pagini: 400

Traducere de: Daniela Purgaru

Bestseller New York Times și Sunday Times

De la autoarea bestsellerului Lista de invitați

Lucy Foley a studiat literatură engleză la universitățile Durham și UCL și a lucrat câțiva ani ca redactor de ficțiune în industria editorială, după care s-a dedicat în întregime scrisului. Petrecerea de vânătoare este romanul ei polițist de debut, inspirat de o zonă izolată din Scoția. A scris și trei romane istorice, care au fost traduse în 16 limbi. A publicat materiale jurnalistice în ES Magazine, Sunday Times Style și Grazia. La Editura Trei a mai apărut și Lista de invitați.

În vacanța de iarnă, câțiva prieteni din Oxford se întâlnesc să întâmpine împreună Noul An, așa cum fac de zece ani, din studenție. Anul acesta au ales o cabană idilică și izolată în munții Scoției — locul perfect unde să se retragă și să se deconecteze.
Vacanța începe nevinovat: admiră cu toții peisajul uluitor, deși rău-prevestitor, beau șampanie lângă șemineu și își amintesc de trecut. Însă după un deceniu povara resenti¬mentelor înăbușite a devenit prea grea pentru nostalgia fragilă a grupului. Iar legătura dintre ei se rupe, chiar când un viscol teribil izolează cabana de restul lumii.
După două zile, chiar de Anul Nou, unul dintre ei este mort… iar criminalul este tot unul dintre ei.
Nu rămâne pe dinafară, vino și tu la petrecere. 

„Un roman polițist plin de tensiune, cu un ritm perfect.” – People

„Lucy Foley dovedește că formula tradițională a crimei comise într-o casă de la țară (…) încă poate funcționa splendid.” – The Times

„Înfiorător și captivant. Nu citiți cartea singuri, noaptea.” – Elle

„Foley descrie atât de însuflețit decorul de cabană de vânătoare, încât îți vine să-ți rezervi imediat următoarea vacanță în munți, cu sau fără criminali ascunși.” – National Geographic

„Un thriller foarte bun, o poveste plină de viață și suspans pentru o noapte lungă de iarnă.” – Publishers Weekly

„Foley sporește tensiunea inteligent și înfiorător, subliniind că vechii prieteni nu sunt întotdeauna și cei mai buni prieteni.” – Observer

Stânca Spânzuratului

(Gatið – 2017)

Yrsa Sigurdardóttir

Nr. de pagini: 416

An apariție: 2022

Traducere din limba engleză de: Liviu Szoke

Al patrulea roman din seria Freyja și Huldar

Yrsa Sigurdardóttir, născută la Reykjavík în 1963, a debutat în literatura polițistă în 2005, cu Ultimul ritual, romanul ce deschide celebra serie care o are ca protagonistă pe avocata Thóra Gudmundsdóttir. Suflete damnate, al doilea volum din serie, a fost nominalizat la Shamus Award în 2010. În 2011, Îmi amintesc de tine a primit Icelandic Crime Fiction Award, iar în 2015 Tăcerea mării a câștigat Premiul Petrona pentru cel mai bun roman polițist scandinav. Cărțile Yrsei Sigurdardóttir au fost traduse în peste 30 de limbi.
De aceeași autoare, la Editura Trei au mai apărut: Suflete damnate, Zile întunecate, Cenușă și pulbere, Îmi amintesc de tine, Renegații, precum și primele trei volume din seria Freyja și Huldar: Moștenirea, Răfuiala și Iertarea.

Pe un câmp de lavă golaș și brăzdat de lângă Reykjavik se află Stânca Spânzuratului. Cândva locul unde aveau loc execuțiile, acum a devenit atracție turistică. Până într-o dimineață, când acolo este găsit un bărbat spânzurat…
Cuiul bătut în piept dovedește că nu a fost sinucidere. Însă când poliția ajunge în apartamentul lui, dă peste un nou puzzle: un băiețel de patru ani. Nu pare să aibă nicio legătură cu victima, părinții sunt de negăsit, iar desenele pe care le face arată că a asistat la ceva cumplit.
Pe măsură ce detectivul Huldar îl urmărește pe ucigaș, iar asistenta socială Freyja îi caută pe părinții băiatului, se dezvăluie și intriga: o poveste încărcată de violență, nedreptate și răzbunare.

„Nopțile islandeze lungi și întunecate devin cât se poate de amenințătoare în thrillerele Yrsei Sigurdardóttir” – Financial Times

„Scriitura Yrsei Sigurdardóttir este fermă de la început până la sfârșit în Stânca Spânzuratului, confirmându-i titlul de regină a genului crime.” – Stavangeraftenblad, Norvegia

„Un roman polițist remarcabil, construit și scris cu măiestrie, care atinge subiecte contemporane arzătoare.” – Frettabladid, Islanda

„Sigurdardóttir este o scriitoare admirabilă, ca întotdeauna.” – Sunday Times

„Stânca Spânzuratului este un roman polițist bine scris și bine gândit, dar, în același timp, și o judecată spirituală despre modul cum sunt tratate problemele importante în zilele noastre.” – Morgunbladid, Islanda

Noaptea

(Nuit – 2017)

Bernard Minier

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 464

Limba originală: franceză

Traducere de: Diana-Alina Ene

Un nou roman din seria Martin Servas

Bernard Minier s-a născut în 1960 la Béziers. A lucrat mulți ani ca inspector vamal înainte să debuteze, în 2011, cu romanul Înghețat (Trei, 2019), care s-a bucurat de un mare succes de public și de critică, obținând Prix Polar la Festival de Cognac (2011), Prix Découverte Polars Pourpres (2012) și Prix de l’Embouchure (2012). Romanul a fost ecranizat sub forma unui serial de Gaumont și M6, fiind disponibil pe Netflix. Cărțile sale au fost traduse în 21 de limbi și s-au vândut în trei milioane de exemplare în întreaga lume. În prezent, locuiește în Essonne, la sud de Paris.
De același autor, la Editura Trei au mai apărut romanele Înghețat (2019) și Cercul (2020).

O noapte furtunoasă în Marea Nordului. Clătinat de vântul violent, elicopterul o aduce pe Kirsten Nigaard pe platforma petrolieră, unde inspectoarea norvegiană anchetează moartea unei tehniciene. La apel lipsește un bărbat, iar când îi percheziționează cabina, Kirsten descoperă mai multe fotografii.
După câteva zile, se află în biroul comandantului Martin Servaz. Bărbatul dispărut se numește Julian Hirtmann, ucigașul perfid pe care acesta îl urmărește de ani întregi. În mod straniu, într-unele dintre pozele găsite în cabină apare și el. Kirsten îi mai dă o fotografie. A unui copil. Pe spate e scris doar un prenume: Gustav.
Pentru Kirsten și Martin, este începutul unei aventuri înspăimântătoare. În miezul nopții, cu cel mai redutabil inamic.

„Un nou duel machiavelic și palpitant.” – Paris Match

„Noaptea, romanul polițist care nu vă va lăsa să dormiți.” – RTL

„O călătorie înfricoșătoare, în toiul nopții, ghidată de mâna unui maestru.” – France Info

„Narațiunea, care începe în forță, este construită atât de abil, că nu apuci să-ți tragi sufletul. O operă sumbră ca o noapte fără lună, unde Bernard Minier își lasă tot talentul să se dezlănțuie.” – Version Femina

„În acest roman sunt mai puține cadavre, dar nu și mai puțin suspans. Trecutul nu încetează să apară la suprafață la fiecare pagină, iar ultima ne lasă într-un punct culminant nebunesc.” – Elle

Santinela

(The Sentinel – 2020)

Lee Child, Andrew Child

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 432

Traducere de: Constantin Dumitru-Palcus

Un roman din seria Jack Reacher

Bestseller New York Times

Lee Child este unul dintre cei mai apreciați autori contemporani de thrillere. Cărțile sale se află constant pe listele de bestselleruri din întreaga lume, fiind publicate în peste 100 de țări și recompensate cu premii, precum Anthony Award și Barry Award pentru romanul său de debut, Capcana Margrave, Specsavers National Book Award pentru Urmărit și RBA Prize for Crime Writing pentru Personal.
Două dintre cărțile sale au fost ecranizate: Jack Reacher, bazat pe romanul Un glonț la țintă, și Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată, ambele avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.
Recent, studiourile Amazon au decis să transforme romanele care îl au ca protagonist pe Jack Reacher într-un serial TV, în care rolul principal va fi interpretat de actorul Alan Richson.

Andrew Child, care scrie și sub pseudonimul Andrew Grant, a publicat RUN, False Positive, False Friend, False Witness, Invisible și Too Close to Home. Locuiește împreună cu soția sa, romanciera Tasha Alexander, într-o rezervație naturală din Wyoming.

La Editura Trei, au apărut romanele: Merită să mori, Școala de noapte, 61 de ore, Convinge-mă!, Ghinioane și încurcături, Personal, Urmărit, Să nu te întorci niciodată!, Filiera de la miezul nopții, Capcana Margrave, Timpul trecut, Să nu greșești, Un glonț la țintă, precum și volumul de povestiri Fără al doilea nume și eseul Eroul.

Jack Reacher s-a întors! Renumitul autor Lee Child face echipă cu fratele lui, Andrew Child, și continuă seria. 
Ca de obicei, Reacher nu are o destinație anume, dar are la dispoziție tot timpul din lume. Într-o bună dimineață, ajunge într-un orășel de lângă Pleasantville, în Tennessee. Însă locul nu are absolut nimic plăcut. 
În miezul zilei, Reacher zărește un nefericit care intră de-a dreptul într-o ambuscadă… așa că intervine, în stilul personal de rezolvare a conflictelor. 
Bărbatul pe care-l salvează e Rusty Rutherford, un IT-ist proaspăt concediat după un atac informatic care blocase toate bazele de date electronice ale orășelului… dar și secretele lui. 
Reacher e intrigat. Atacatorii sunt însă în stare de orice, de la conspirație până la crimă. 
Prima regulă: când nu știi în ce belea ai intrat, ține-l pe Reacher aproape.

„Ca de obicei, Reacher este apărătorul unic și fără rival al omului de rând.” – Daily Mail

„E minunat să fim din nou alături de Reacher, într-o lume unde băieții răi capătă ce merită… O tranziție lină pentru un personaj mult-iubit.” – The Observer

„Ca de obicei, băieții răi — de data asta, spioni ruși și huligani naziști americani — descoperă prea târziu că nu se pot măsura cu Reacher. În pofida schimbării autorilor, scriitura rămâne concisă, iar acțiunea intensă e la fel de antrenantă ca întotdeauna.” – Associated Press

„Acțiunea brutală se combină cu munca de detectiv meticuloasă, iar Reacher face dreptate în stilul lui (…) Dacă Santinela prevestește ce urmează, atunci Jack e pe mâini bune.” – Booklist

„Santinela include una dintre cele mai ingenioase secvențe de acțiune din istoria recentă (…) Seria continuă fără să-ți dai seama că există și un coautor. Într-un an cu schimbări drastice, fanii se vor bucura de continuitate.” – Publishers Weekly

Crima contelui Neville

(Le crime du comte Neville – 2015)

Amélie Nothomb

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 112

Limba originală: franceză

Traducere de: Claudiu Constantinescu

Amélie Nothomb (pe numele ei adevărat Fabienne Claire Nothomb) s-a născut în 1966, în orașul belgian Etterbeek, într-o familie de diplomați. A locuit pe rând în Japonia, China, Statele Unite, Bangladesh, Burma și Laos. A debutat în 1992 cu romanul Igiena asasinului și a câștigat numeroase distincții, printre care Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze, de două ori Premiul Alain-Fournier şi Marele Premiu Jean Giono pentru întreaga operă.
Cărțile ei au fost traduse în peste 25 de limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Celebra autoare franceză Amélie Nothomb ne oferă un nou roman surprinzător, cu ecouri din tragedia greacă. 

Crima contelui Neville spune povestea unei tinere aristocrate ușor labile psihic, care încearcă să se lase omorâtă de tatăl său, pentru a-l ajuta pe acesta să împlinească profeția unei clarvăzătoare ce-i poate pecetlui soarta. 

„Crima contelui Neville este noul roman de senzație marca Nothomb al momentului!” – Le Point

„Crima contelui Neville este, mai presus de toate, un omagiu adus literaturii ca artă a ospitalității. A scrie înseamnă, aici, a transforma un fapt obișnuit într-o feerie extravagantă.” – Le Monde

„Dincolo de o anume eleganță blazată, privirea autoarei rămâne vie și judecata necruțătoare. O lectură care îți oferă genul de plăcere amestecată cu înfiorare.” – La Presse

Eiffel

(Eiffel – 2021)

Nicolas d’Estienne d’Orves

Anul apariţiei: 2022

Nr. de pagini: 248

Limba originală: franceză

Traducere de: Ruxandra Chiriță

Născut în 1974, Nicolas d’Estienne d’Orves este un scriitor și jurnalist francez.
A studiat la Sorbona, iar în prezent este critic muzical la Figaro, jurnalist cultural la Figaro Magazine, cronicar cultural la Spectacle du Monde și cronicar muzical la Classica.
Este autorul mai multor povestiri, eseuri și romane, printre care Othon ou l’Aurore immobile (Premiul Roger-Nimier, 2002), Les Orphelins du Mal (cu vânzări record și tradus în 13 limbi), Dictionnaire amoureux de Paris și Les Fidélités successives (Premiul Cazes, 2012).

„Vom construi un vis!”

Paris, 1886. Obsedat de turnul „său" de metal, înalt de 300 de metri, pe care s-a ambiționat să îl ridice în mijlocul parcului Champ-de-Mars, Gustave Eiffel lucrează zi și noapte în atelierele lui. Expoziția universală merită din plin acest pariu, iar Franța are nevoie să-și recapete încre-derea în puterea sa. Dar este oare acesta singurul motiv care îl face pe așa-numitul „magician al fierului" să-și rescrie întruna schițele pentru a găsi forma perfectă? De când a lansat acea idee nebunească, inginerul pare posedat.
Cea care îi apare neîncetat în fața ochilor este Adrienne, iubirea sa pierdută și regăsită, cu arcuirea minunată a spatelui ei, dinspre ceafă până la talie. Brusc, Gustave are o revelație: linia ce leagă baza de vârful turnului nu trebuie să fie dreaptă, ci una curbată, întrupată, vie. De acum înainte, viața lui Gustave se va învârti doar în jurul unei litere, A mare, litera turnului său, avântându-se spre cerul Parisului, gata să-l străpungă și să-l cucerească…

„Nicolas d’Estienne d’Orves, acest scriitor iremediabil îndrăgostit de Paris, al cărui spirit îl surprinde atât de bine, a realizat o uluitoare transpunere în roman a filmului-eveniment Eiffel, ce a adus laolaltă o echipă excepțională de actori și scenariști. Cu un stil elegant și captivant, marcă a scrisului său, Nicolas d’Estienne d’Orves aruncă o lumină proaspătă și profund romantică asupra vieții celebrului arhitect-inginer. O viziune care ne va face să privim altfel Turnul Eiffel, simbolul prin excelență al Parisului și al măreției Franței.” – Furet du Nord

Roman adaptat după filmul cu același nume, regizat de Martin Bourboulon, cu Romain Duris și Emma Mackey în rolurile principale.

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, librex.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Recenzii și prezentări cărți thriller

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *