„Paisprezece zile”- roman colectiv, coordonat de Margaret Atwood & Douglas Preston – Lansare de carte la Bookfest 2024 – Editura Corint
Lansare de carte la Bookfest 2024
„Paisprezece zile”- roman colectiv, coordonat de Margaret Atwood & Douglas Preston
Editura Corint are deosebita onoare să vă invite la evenimentul de lansare a volumului „Paisprezece zile”- roman colectiv, coordonat de Margaret Atwood & Douglas Preston.
Volumul este o odă închinată puterii pe care o au arta povestirii și conexiunea umană.
Lansarea va avea loc vineri, 31 mai, începând cu ora 17:30, la standul CORINT (B12) de la Bookfest (ROMEXPO, Pavilionul B2).
Intrarea este liberă.
Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:
- Roxana Dumitrache – feministă
- Cătălin Striblea – realizator radio
- Ana Antonescu – Corint Fiction
Moderatorul evenimentului: istoric Simona Preda – Brand Manager Editura Corint
Paisprezece zile este un roman colectiv de un dinamism irezistibil, cu o premisă neobișnuită: fiecare personaj din acest grup divers și excentric de vecini a fost creat în secret de un autor diferit, de la Margaret Atwood și Celeste Ng până la Tommy Orange și John Grisham. O narațiune uluitoare, înduioșătoare și, în ultimă instanță, surprinzătoare, Paisprezece zile este o odă închinată puterii pe care o au arta povestirii și conexiunea umană.
Paisprezece zile este un proiect filantropic, veniturile pe care le va aduce urmând să susțină cauzele Authors Guild Foundation.
La o săptămână după intrarea în carantină împotriva epidemiei de Covid, în 2020, locatarii unei clădiri dărăpănate din Manhattan încep să se adune pe terasa de pe acoperiș în fiecare seară și să povestească. Pe zi ce trece, se strâng din ce în ce mai mulți vecini, aducându-și drept scaune navete și găleți pe care le întorc cu susul în jos. Treptat, locatarii – dintre care unii abia dacă au schimbat două vorbe până atunci – devin vecini în adevăratul sens al cuvântului.
Rodul absolut încântător al unei perioade deloc plăcute, Paisprezece zile este plin de viață și lipsit de inhibiții… O realizare impresionantă.” – Observer
,,Paisprezece zile ne amintește un lucru prețios, și anume că poveștile ne pot învăța, consola și oferi un spațiu al acceptării, având poate chiar capacitatea de a-și schimba cititorii (sau ascultătorii).” – Financial Times
„Mai presus de toate, Paisprezece zile este o celebrare a puterii poveștilor. Cu mult înainte de inventarea scrisului, noi, oamenii, ne‑am înfruntat cele mai mari adversități spunând povești. Când ne confruntăm cu războaie, violență, teroare – sau o pandemie –, spunem povești pentru a găsi soluții și a riposta împotriva lumii înspăimântătoare și de neînțeles. Poveștile ne spun unde ne aflăm și încotro ne îndreptăm. Conferă sens lucrurilor fără înțeles și aduc ordine în dezordine. Ne transmit valorile de‑a lungul generațiilor și ne dau glas idealurilor.” – Notă din partea Authors Guild Foundation (Paisprezece zile) |
Despre coordonatorii romanului colectiv scris de 36 autori:
MARGARET ATWOOD este autoarea a peste cincizeci de cărți de ficțiune, poezie și eseuri critice. Printre romanele sale se numără Ochi de pisică, Mireasa hoțomană, Alias Grace, Asasinul orb și trilogia MaddAddam. Romanul său clasic din 1985, Povestea slujitoarei, a fost urmat în 2019 de Testamentele, care s-a clasat pe locul întâi pe lista bestsellerelor la nivel global și a fost câștigător ex aequo al Booker Prize. În 2020, a publicat Dearly, primul său volum de poezie din ultimul deceniu, iar în 2022, Burning Questions, o colecție de eseuri, a fost bestseller Sunday Times.
Atwood a câștigat numeroase premii, printre care Arthur C. Clarke Award for Imagination in Service to Society, Franz Kafka Prize, Peace Prize of the German Book Trade, PEN USA Lifetime Achievement Award și Dayton Literary Peace Prize. În 2019, i-a fost conferit titlul de Cavaler al Ordinului Companionilor de Onoare pentru servicii aduse literaturii. Locuiește în Toronto, Canada.
DOUGLAS PRESTON este un autor celebru atât de ficțiune, cât și de nonficțiune, printre volumele sale numărându-se Codicele, Relicva și Cartea morților (scrisă împreună cu Lincoln Child), care s-a menținut în fruntea listei de bestsellere New York Times timp de șase săptămâni. A scris articole pentru New Yorker, Reader’s Digest, National Geographic, Harper’s, Smithsonian și Atlantic. A lucrat totodată la American Museum of Natural History ca redactor-șef al revistei Curator.
Alte titluri publicate de Margaret Atwood la Editura Corint:
- Salteaua de piatră. Nouă povești malițioase
- Dansatoarele
- Înainte de Eden
- Femeia-oracol
- Alias Grace
- Mireasa hoțomană