Peștera Comarnic
Peștera Comarnic
Vă invit în…peștera Comarnic, unde temperatura este de 9,5 grade și cu siguranță vă veți răcori bine! Aveți nevoie de haine destul de groase!
A fost o experiență pe care am încercat-o pentru prima dată în viața mea, aceea de a intra într-o peșteră! Peștera Comarnic nu este accesibilă publicului decât prin intermediul unui ghid autorizat, astfel se face că aceasta este închisă fiind necesară contactarea unuia dintre ghizii care au cheia porții. Se poate ajunge până la pesteră cu mașina pe un drum forestier destul de practicabil, dar noi am preferat ca de la cantonul Padina Seacă, să mergem pe jos, circa o oră și jumătate.
Vizitarea peșterii oferă un spectacol deosebit, am avut un ghid foarte atent, care ne-a condus pe traseu avertizându-ne permenent asupra posibilelor pericole – pietre, apă, teren alunecos – dar și povestindu-ne legendele legate de locurile din pesteră.
Peștera are trei nivele!!! – dar unul singur este accesibil publicului, celelalte sunt doar pentru cercetările speologilor.
Am trecut cu multe emoții prin sala Albei ca zăpada și cei șapte pitici, sala haiducilor unde se vede ”masa” și ”pălăria” căpitanului de haiduci! Am trecut prin sala zebrelor, care de fapt sunt pereți de piatră încrustați cu silex, am văzut ”ciorchinele de banane” , ”nuca”, un schelet al ursului de pesteră, ”porumbelul alb”, ”meduza”, ”claia de fân”, ”poarta sărutului” – o porțiune foarte strâmtă prin care am trecut în mersul piticului! – ”gura de rechin”, ”Cetatea” gândacilor!! și ”coroana” reginei gândacilor, sala Fecioarei cu Pruncul și am ”cântat” la orga peșterii – o formațiune de stalactite goale în interior!
Peștera Comarnic este una dintre cele mai mari peșteri din țara noastră. Se află în Banat, în Munții Aninei, în apropierea localității localității Iabalcea, comuna Carașova, județul Caraș-Severin. Galeriile și sălile cunoscute până în prezent totalizează o lungime de peste 5km. Peștera are un caracter masiv, se compune din săli spectaculoase și formațiuni stalagmitice impresionante.
Şi un moment de odihnă binemeritat, admirând o privelişte absolut minunată!
Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii
14 Comments
Tyna
Superbe imagini! Foarte interesante informațiile!
M-ai făcut să îmi doresc să vizitez cât mai curând Peștera Comarnic
Mirela Nenciu
Ce frumos!Vreau si eu
Barbalata Mirela
Sincer nu stiam. Dar ahnt multe locuri minunatw la noi in tara de care nu avem habar
Clipa Narcisa Elena
E o pestera impresionanta! Nu am vizitat-o pana acum, dar in viitor o sa o fac cu siguranta. Nu am intrat in nicio pestera si mi-ar placea sa vad cum e in interior, am vazut doar saline, dar nu e acelasi lucru. Multumesc ca ati impartasit impresiile de calatorie cu noi!
Geo
Impresionant! Asa sa vedem si noi tara!
Oli
O pestera pe care imi doresc sa o vizitez si eu! Imi place sa vizitez pesteri, am vazut pana acum Pestera Muierii, Pestera Ursilor, Pestera Polovragi si Focul Viu, fiecare deosebita in felul ei.
Multumim mult pentru informatiile foarte utile si frumoasa recomandare de calatorie!
Pozele la randul lor sunt superbe!
Dana Petraru
Imagini impresionante,si informatii foarte interesante…..
Balan Daniela
un articol super ,imaginile sunt de vis !
Călător prin viață
Oare de ce îi spune Peștera Comarnic? Nu am fost niciodată într-o peșteră, dar mi-aș dori. Frumos articol
Luiza
Cand o sa imi iau concediu o sa imi fac intinerariu pe baza acestei rubrici desi la ce cald e afara,acum as vizita pestera.
Barbalata Mirela
De Bacau unde locuiesc sau Galati de unde sunt, este cam departe. Dar sper sa ajung sa o vizitez, tot intr-un concediu ca si tine Luiza
Daniela Cusa
As vrea sa vizitez si eu aceasta pestera. Imaginile sunt foarte frumoase.
Fain articol!
Roxana Georgiana Maria
Nici nu stiam pana acum de existenta acestei pesteri.
Super interesant.
Multumim.
Oli
Nici eu nu stiam! Ma bucur cu atat mai mult ca am aflat, cu cat e relativ aproape de mine, adica o pot vizita intr-o zi.