Povestiri cu tâlc, Alte povestiri cu tâlc de Rodica Chiriacescu, Editura Meteor Press, Meteor Junior
Povestiri cu tâlc, Alte povestiri cu tâlc
Rodica Chiriacescu
Editura Meteor Press / Meteor Junior
Nr. de pagini: 56/56
An apariție: 2021
Povestiri cu tâlc
O fermecătoare colecție de povestiri amuzante și pline de viață care vă vor purta prin inocenta lume a copilăriei. Vă veți trezi într-o fascinantă călătorie printr-un univers parcă demult uitat, într-un timp al dorinței de cunoaștere, al întrebărilor, al curiozității. Pe atunci aveați întreagă lume la degetul cel mic. Un timp de neuitat, ce vă va aduce mereu zâmbetul pe buze.
Alte povestiri cu tâlc
Alte întâmplări din copilărie, și mai ales multe povești auzite de la bunica, se înghesuie din nou în mintea Fetiței și îi cer să fie și ele spuse nepoților.
Într-adevăr, ar merita s-o facă, nu doar pentru că sunt frumoase, ci pentru că bunica, o femeie isteață, știa să ticluiască poveștile pe care le citise odinioară sau le născocise chiar ea, în așa fel, încât, ei copiii, să afle din ele o mulțime de învățături folositoare pentru viață: să fie buni și cinstiți, să nu mintă, să dea o mâna de ajutor atunci când e nevoie, să-și îndeplinească întotdeauna promisiunile, să fie perseverenți, să apere adevărul și dreptatea și, mai ales, să-și iubească și să-și prețuiască părinții.
Ilustrații de Victoria Rata
Fragment din carte:
„Ali și sultanulSă știți, copii, își începu bunica în seara aceea povestea, că una dintre cele mai importante virtuți pe care le are omul este cinstea. Așa că ascultați…
Cândva, demult, sultanul unei țări înfloritoare și bogate era foarte trist că marele vizir, sfetnicul lui cel mai apropiat, care îl servise atâția ani de zile cu deosebită credință și îi fusese un sprijin de nădejde, era de-acum bătrân și foarte bolnav. Se gândea cu durere în suflet că va trebui să-și găsească un alt vizir, la fel de cinstit.Dar acest lucru era foarte greu de îndeplinit. Știa bine că, ajungând la un asemenea rang, deținând bogății și putere, orice om putea deveni lacom, uitând de cinste, adevăr, dreptate și onoare.Și după ce se gândi el o vreme, îi veni o idee cum să-i pună la încercare pe toți pretendenții pentru a descoperi care e cel mai demn de încredere și mai cinstit dintre ei.Zis și făcut. A doua zi dimineața, își trimise mesagerii să anunțe până în locurile cele mai îndepărtate vestea alegerii unui nou vizir. Și ordinul sultanului a fost îndeplinit întocmai, căci toți slujitorii acestuia știau că pedeapsa cu moartea îl aștepta pe oricine încerca să-l înșele.Astfel vestea ajunse și la coliba sărăcăcioasă de la marginea țării, unde…” (pag. 8.)