Delicatese Literare
Retete

Prăjitură Albă ca zăpada

Prăjitură Albă ca zăpada

Ingrediente:

  • 6 ouă,
  • 1 pahar de lapte,
  • 1 pahar de ulei,
  • 2 căni de zahăr 1
  • 1/2 cană de făină,
  • amoniac sau praf de copt

Preparare:

Se separă ouăle în două boluri separate, gălbenușurile se amestecă cu o cană de zahăr până se topesc, se adaugă cana de lapte, apoi uleiul, se mixează bine, se adaugă treptat faina, cacao, iar la final se adaugă un plic de praf de copt sau amoniac stins în oțet.

Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină sau hârtie de copt și se bagă la cuptor, care este încins în prealabil.

Se lasă 20-30 min. până se coace compoziția și se probează cu o scobitoare – când nu se mai lipește compoziția înseamnă că este făcută.

Între timp, albușurile se bat spumă, treptat se adaugă cealaltă cană de zahăr și se mixează până se face bezea.

Când compoziția este coaptă, o scoatem din cuptor și punem bezeaua deasupra.O mai băgăm la cuptor până prinde o tentă aurie, 5 minute.

Se scoate, se lasă la răcit și se serveste cu mare plăcere.

Sper sa va placă!

alba ca zapada colaj

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *