Delicatese Literare
Retete

Tartă cu gutui

Azi am prăjiturit și am zis să împart cu voi rețeta mea. Am făcut o prăjitură specifică toamnei, care mie îmi place foarte mult.

Tartă cu gutui

– 2 gutui mari
– 100gr zahăr
– 50 gr unt sau margarină
– 25 ml apă
– scorțișoară

Se spală gutuile, se curăță și se taie cubulețe. Într-o tavă în care coacem prăjitura, se caramelizează zahărul până capătă o culoare aurie. Se adaugă apoi untul, se amestecă și se lasă să se topească, apoi se adaugă apa. Se pun apoi gutuile pregătite și se amestecă bine.

tarta-1

Se lasă să fiarbă puțin, după care se dă la răcit în timp ce pregătim blatul.

Blat:
– 5ouă
– 5 linguri zahăr
– 5 linguri ulei
– 5 linguri făină
– 1 praf de copt
– 1 praf de sare
– esență

Se bat albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate cu puțina sare, uleiul, iar la final praful de copt și făina. Punem scorțișoara peste gutuile răcite și turnăm aluatul. Întindem bine, să fie uniform, apoi dăm la cuptor pentru 30 minute. Când prăjitura este gata, o răsturnăm pe platou astfel încât gutuile să fie deasupra și pandișpanul dedesubt. După ce prăjitura este suficient de rece, se presară nucă măcinată și ciocolată amăruie rasă sau topita (dupa preferință).

tarta3tarta4

O prăjitura super bună și foarte ușor de făcut!

tarta5

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

21 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *