Top 15 filme de desene animate
Top 15 filme de desene animate
Filmele de desene animate ne transportă în lumi, timpuri și dimensiuni diferite, oferindu-ne multă emoție, magie, aventuri și distracție cât cuprinde, tocmai bune de savurat de întreaga familie!
Ca de obicei, topul este unul subiectiv, am ales filme din perioade diferite de timp, ținând cont atât de preferințele mele din copilărie, cât și de cele ale copiilor mei.
Nu putem vorbi despre desene animate fără să ne gândim la Walt Disney, omul cu cele mai multe nominalizări la Oscar (pe care l-a câștigat de 22 de ori), cel care a creat lumi de poveste, pline de magie și culoare, care au încântat generații întregi de copii, dar și de adulți.
Puteți găsi toate aceste filme, precum și multe altele, pe suport DVD, pe carturesti.ro.
1. Albă ca Zăpada și cei șapte pitici
Albă ca Zăpada și cei șapte pitici este un film de animație lansat în 1937, produs de Walt Disney și regizat de David Dodd Hand. Este bazat pe povestirea omonimă a Fraților Grimm. Este primul film din seria de filme animate Disney și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.
Povestea cu cei şapte pitici simpatici: Sleepy, Dopey, Doc, Sneezy, Grumpy, Bashful și Happy – sau Somnorosul, Mutulică, Înțeleptul, Hapciu, Morocănosul, Ruşinosul și Bucurosul – regina cea rea şi Albă ca Zăpada salvată de prinţul cel frumos, a cucerit lumea.
Albă ca zăpada este o prințesă, a cărei mame vitrege îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor 7 pitici, care se ocupau cu mineritul. Ajunsă aici, ea se adăpostește în casa acestora, împrietenindu-se cu ei. Trufașa regină, aflând că prințesa trăiește, pune la cale un plan pentru a o ucide, îi dă un măr otrăvit. Piticii nu reușesc să o salveze, și o înmormântează într-o raclă de cleștar. Când cel mai reușit plan al împărătesei pare dus la bun sfârșit, un prinț își face apariția și schimbă totul.
2. Cenușăreasa
Cenușăreasa este un film de animație american din 1950 produs de Walt Disney și bazat pe povestea Cenușăreasa, de Charles Perrault.
Cenușăreasa are încredere că visele sale de a duce o viață mai bună se vor adeveri. Cu ajutorul prietenilor ei loiali, șoriceii, și un strop de magie presărat de Zâna cea Bună, hainele ponosite ale Cenușăresei se transformă că prin minune într-o elegantă rochie. Fără a mă stă pe gânduri, Cenușăreasa pleacă la bal pentru a-și întâlni Prințul. Dar când ceasul bate de miezul nopții, vraja se rupe, lăsând în urmă doar un pantof de sticlă… ce se va dovedi a fi cheia unui final fericit!
O poveste clasică Disney, asupra căreia timpul nu și-a pus amprenta, și care te face să crezi că visele pot deveni realitate!
3. Pisicile aristocrate
Pisicile aristocrate este un film de animație în regia lui Wolfgang Reitherman, produs de Walt Disney Productions și lansat în 11 decembrie 1970.
În inima Parisului, o milionară excentrică își lasă toată averea prin testament lui Duchess, pisica ei, și celor trei pui ai ei. Aventurile încep când servitorul ei lacom pune la cale răpirea supremă.
Această poveste încântătoare începe în Paris, unde o milionară excentrică își lasă toată averea familiei ei, formată din pisici de rasă. Însă când Edgar, servitorul ei lacom, aude de planul ei, o răpește pe Duchess, eleganta mamă, și pe cei trei pui ai acesteia, abandonându-i undeva la țară. Cei patru sunt escortați acasă de fermecătorul Thomas O’Malley, un motan crescut pe stradă. Pe drum, se întâlnesc cu Scat Cat și trupa lui de pisici care cântă jazz și care ne oferă memorabilul Ev’rybody Wants to be a Cat. Cu animații Disney de calitate și o coloană sonoră creată de frații Sherman, câștigători ai premiului Oscar, “Pisicile aristocrate” este o poveste clasică și ultimul film animat care a primit aprobarea lui Walt Disney.
4. 101 dalmațieni
101 dalmațieni este un film de animație produs de Walt Disney la începutul anului 1961 și este bazat pe povestea „The Hundred and One Dalmatians” a lui Dodie Smith.
Filmul „101 Dalmatieni” a fermecat mai multe generații cu irezistibilele sale vedete care dau din coadă, povestea memorabilă și minunata combinație de umor și aventură.
Pongo este un dalmațian nostim și plin de atitudine care face pe pețitorul pentru stăpânul său, timidul compozitor Roger Radcliff. După mai multe încercări, el le găsește pe simpatica Anita și pe cățelușa ei dalmațiană Perdita. Cei patru se înțeleg de minune și, curând, familia lor se mărește cu mai mulți puișori pătați care, din păcate, atrag atenția maleficei Cruella De Vil, mare amatoare de haine din blană de dalmațian. Cum nu reușește să-i cumpere, Cruella pune la cale un plan de a-i răpi pe cățeluși.
Cruella de Vil, cel mai îngrozitor personaj negativ al lui Disney, declanșează o aventură teribilă când răpește toți puii de dalmațieni din Londra – inclusiv pe cei din familia lui Pongo și a Perditei. Datorită forței „Lătratului din amurg”, Pongo reușește să conducă o distribuție eroică de personaje-animale, în încercarea dramatică de a-i salva pe cățeluși, intr-o poveste pe care o va savura intreaga familie.
5. Cartea junglei
Cartea junglei este un film de animație regizat de Wolfgang Reitherman și lansat în anul 1967. Acțiunea se bazează pe povestirea omonimă a scriitorului Rudyard Kipling și inspirat liber din povestirile cu Mowgli.
Mowgli este un băiat ce a fost crescut de lupi în jungla indiană. Când lupii află că ferocele tigru Shere Kahn este prin apropiere, se decid să-l trimită pe Mowgli la un trib de oameni pentru propria lui protecție. În drumul spre sat, Mowgli se întâlnește cu multe animale în această poveste muzicală, printre care se numără ursul Baloo, șarpele Kaa, și chiar regele maimuțelor, regele Louie. Dar când Shere Kahn află că Mowgli este prin preajma, el va încerca să-i dea de urmă.
O poveste fascinantă despre viață, supraviețuire, prietenie și singurătate, o evoluție spectaculoasă de la copilărie la maturitate al unui băiat ajuns printr-un concurs de împrejurări într-un loc exotic, în care lucrurile nu se întâmplă în mod obișnuit.
6. Frumoasa și bestia
Frumoasa și bestia este un film de animație din 1991, produs de Walt Disney Feature Animation și lansat inițial la de către Walt Disney Pictures.
Unul dintre cele mai pline de magie și mai apreciate filme de animație ale tuturor timpurilor a vrăjit generații întregi de spectatori, fascinați de aventurile lui Belle, o tânără care ajunge în castelul unui prinț ce a fost transformat într-o bestie misterioasă, putând fi eliberat doar de dragostea adevărată. Cu ajutorul servitorilor fermecați ai bestiei, Belle învață în scurtă vreme cea mai importantă lecție din toate, și anume că adevărată frumusețe vine din suflet.
7. Mica Sirenă
Mica Sirenă este un film muzical de animație american din 1989, produs de Walt Disney Feature Animation și bazat pe povestea cu același nume de Hans Christian Andersen.
Mica Sirenă este unul dintre cele mai iubite filme Disney. Ariel, o sirenă plină de viață, fiica cea mai mică a regelul Triton, este fermecată de toate lucrurile omenești. Ignorând avertismentele tatălui ei de a sta departe de lumea oamenilor, ea înoată la suprafață și îl salvează pe prințul visurilor sale. Hotărâtă să devină om, ea face o înțelegere cu Ursula, vrăjitoarea mării: Ariel va primi picioare în schimbul înotătoarelor și a vocii sale. Alături de cel mai bun prieten, adorabilul pește Flounder, și de însoțitorul ei, Sebastian, un crab amuzant căruia îi place muzica reggae, Ariel trebuie să câștige dragostea prințului și să salveze regatul tatălui ei.
8. Regele Leu
Regele Leu este un film de animație lansat în 1994, produs de Walt Disney Feature Animation, regizat de Roger Allers și Rob Minkoff.
Regele junglei, un mic leu pe nume Simba, este născut în Africa. Scar, unchiul sau, căruia îi revine tronul abia după acesta, plănuiește împreună cu hienele să-l omoare pe rege și pe micul prinț, pentru că el să devină rege. Regele este omorât, iar Simba trăiește cu impresia că a fost din vina lui. După ani buni de exil, el este convins să se întoarcă pentru a-l detrona pe cel care i-a omorât tatăl și a îndrepta totul așa cum o dictează legile naturii în cea mai frumoasă aventură animată.
9. Bambi
Bambi este un film de animație american din 1943 produs de Walt Disney și regizat de David Hand.
Pădurea prinde viață cu Bambi, o poveste aclamata care a încântat și distrat generații de fani. Această minunată aventură este plină de umor, emoție și cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile – Bambi, iepurașul Bocanilă, sconcsul Floricică și înțeleapta Bufniță.
Cu o grafică impresionantă și numeroase nominalizări la premiul Oscar, povestea lui Bambi ni se dezvăluie treptat pe măsură ce tânărul prinț al pădurii învață lecții valoroase despre prietenie, dragoste și miracolul vieții.
10. Pinocchio
Pinocchio este un film de animație american din 1940 regizat de Ben Sharpsteen și Hamilton Luske, produs de Walt Disney și distribuit de RKO Pictures. Se bazează pe povestirea Aventurile lui Pinocchio de Carlo Collodi.
Legendarele aventuri ale lui Pinocchio sunt redate pe peliculă într-un film de mare succes realizat de studiourile Disney, acum peste 70 de ani. Filmul beneficiază de o extraordinară imagine, cu o adevărată bogăție de culori, și melodii celebre (de exemplu ”Când vezi o stea căzătoare și îți pui o dorință”) care au fermecat generații întregi.
În înduioșătoarea poveste plină de aventuri întâlnim personaje memorabile, îndrăgite de generații întregi, precum Pinocchio, bătrânul dar curajosul său tată, Gepetto, greierele înțelept Jiminy, motanul Figaro. Aceștia vor avea parte de peripeții extraordinare, precum călătoria Țara proștilor sau incursiunea în pântecele unei balene uriașe, la sfârșitul cărora Pinocchio se va transforma dintr-o păpușă de lemn într-un băiețel adevărat, datorită curajului și loialității sale.
11. Doamna și Vagabondul
Doamna și Vagabondul este un film de animație american din 1955 produs de Walt Disney.
Doamna și Vagabondul a cucerit generațîi întregi de copii, care au urmărit fermecați aventurile lui Lady, o cățelușa cu pedigree foarte răsfățată, și ale lui Tramp, un maidanez rebel, dar cu inima de aur.
Când mătușa Sarah vine să aibă grijă de micuțul familiei, împreună cu cele două pisici viclene ale sale, Lady se simte marginalizată și fuge de acasă. Astfel, îl întâlnește pe Tramp, un câine fără stăpân, care îi va face cunoștință cu noi aventuri încântătoare și peripeții palpitante.
Cu o grafică deosebită, cântece de neuitat și una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, Doamna și Vagabondul a încântat generații întregi de copii, dar și de adulți.
12. Aladdin
Aladdin este un film de animație din 1992, produs de Walt Disney Feature Animation și lansat inițial de către Walt Disney Pictures.
Aladdin este un tânăr vagabond care trăiește pe străzile unui oraș aglomerat alături de credincioasa lui maimuță, Abu. Când prințesa Jasmine, speriată de ideea unei căsătorii forțate și sătulă să își petreacă timpul doar în palat, decide să fugă, se strecoară prin piața din vecinătate și îl întâlnește pe Aladdin.
La ordinul maleficului Jafar – mâna dreaptă a sultanului – Aladdin este aruncat după gratii și se trezește prins în planul lui Jafar de a aduce orașul la picioarele lui cu ajutorul unei lămpi fermecate. Legenda spune că doar o persoană care poate fi descrisă drept „diamant neșlefuit” poate scoate lampa din Peștera Fermecată.
Poate că aladin se potrivește descrierii, dar asta nu-i va fi suficient pentru a o lua pe prințesă de soție, iar legea impune ca tânăra să se căsătorească cu un prinț.
13. Alice în Țara Minunilor
Alice în Țara Minunilor este un film de animație britanico-american din 1951 produs de Walt Disney Feature Animation și lansat inițial de către Walt Disney Pictures. Este regizat de Clyde Geronimi, Wilfred Jackson și Hamilton Luske.
Alice visează la o lume a ei, unde totul ar fi pe dos. Copila cade victimă propriei curiozități și îl urmărește pe Iepurele Alb. Ajunsă în Țara Minunilor, observă că totul e invers față de cum ar trebui să fie…
Animația Alice în Țara Minunilor combină elementele cu cea mai mare priză la public din scrierile lui Lewis Carroll. Într-o după-amiază plictisită, urmărind Iepurele Alb, care intră în scenă repetând „Am întârziat, am întârziat”, Alice ajunge în ciudata lume a Țării Minunilor. Aici, ea va crește în înălțime sau se va pitici urmând instrucțiunile date de o omidă, va lua parte la petrecerea prilejuită de o „Neaniversare foarte fericită”, în grădina Pălărierului Nebun și a Iepurelui de Martie, se va minuna de filosofările Pisicii de Chesire (cea care poate dispărea după voie, lăsându-și numai zâmbetul să atârne în urma sa), va asculta cu atenție maxima poveste a Morsei și a Tâmplarului și-și va încheia ziua cu un joc de crochet la casa Reginei de Inimă. Dar va reuși Alice să se mai întoarcă acasă? Sau va rămâne pierdută-n Țară Minunilor, după cum vrea despotică Regină de Inimă?
Din fericire, totul se dovedeste a fi un vis pe care Alice il va povesti familiei la ceaiul de la ora 17.
14. Peter Pan
Peter Pan este un film de animație din 1953, produs de Walt Disney Feature Animation și lansat inițial de către Walt Disney Pictures.
Aventuri fantastice îi așteaptă pe Wendy și frații săi când Peter Pan, eroul poveștilor lor, îi duce în magica Țară de Nicăieri. După ce îl urmează pe Peter Pan și ghidușa lui însoțitoare, Tinker Bell, trecând „pe lângă a doua stea, la dreapta, apoi drept înainte până în zori”, ei explorează insula și ascunzătoarea secretă a lui Peter, împreună cu nebunaticii Baieți Pierduți, apoi se luptă la mare înălțime cu pirați îndrăzneți și celebrul Capitan Hook.
15. Povestea jucăriilor
Povestea jucăriilor este un film de animație CGI, produs de Pixar Animation Studios, regizat de John Lasseter, Lee Unkrich și Ash Brannon și lansat de Walt Disney Pictures și Buena Vista Distribution pe 15 noiembrie 1995 în Statele Unite.
Povestea jucăriilor este o adevărată minune – filmul care a schimbat fața divertismentului, fiind primul lungmetraj realizat prin animație computerizată.
Este una dintre cele mai frumoase și pline de umor fantezii animate, care ne spune povestea unor jucării ce rămân singure acasă. Woody, o păpușă-cowboy de modă veche, este favoritul lui Andy. Însă atunci când Andy îl va primi cadou pe cosmonautul Buzz Lightyear de ziua lui, eroul strălucitor va lua cu asalt camera lui Andy! Rivalitatea dintre cei doi va atinge cote maxime, însă atunci când cei doi ajung în „rază de acțiune” a lui Sid, băiatul din vecini care este spaima jucăriilor, vor trebui să lase toate rivalitățile deoparte pentru a scăpa! În ciuda tuturor diferențelor, Woody și Buzz își vor uni forțele pentru a regăși drumul spre camera lui Andy și vor înfrunta toate pericolele, descoperind astfel magia unei prietenii adevărate!
Toate aceste filme, precum și multe altele, le puteți achiziționa pe suport DVD pe carturesti.ro
Vizionare plăcută!
Vă invităm și celelalte articole ale noastre din categoria TOP
Topuri filme
12 Comments
Carolina Bianca
La acest top sunt premianta! Sunt văzute și revăzute. Cele mai frumoase desene animate!
Tyna
Mă bucur că îți place topul! Și eu le-am văzut și revăzut de mai multe ori pe toate!
Oli
Superb top, încântătoare filme! Le-am văzut și revăzut! Printre filmele mele de desene animate preferate se mai află Ice Age, Schreck, Madagascar și Expesul Polar.
Tyna
Mulțumesc! Da, și mie mi-au plăcut mult și acelea!
Geo
Le-am văzut pe toate. Sunt superbe.
Frumos articol. Îți mulțumesc că mi-ai adus aminte de ele.
Tyna
Cu plăcere!
Mirela Barbălată
Doamne, ce articol fain!
Felicitări!
Mi-ai adus aminte de copilărie .
Tyna
Mulțumesc! Mă bucur!
Bălan Daniela
Un top de top , felicitări Tyna ❤️ Văzute și revăzute ,sunt fan desene animate !
Tyna
Mulțumesc! Și eu la fel!
anasylvi
Pana si eu le-am vazut, care nu sunt o mare cinefila. Clasice!
Tyna
Într-adevăr, sunt filme nemuritoare!